AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gelecekte Boyle Yaşamak İstemiyorsak !!

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.379
Tepkime puanı
1
Puan
1
Ekmek, Turk mutfak kulturunun vazgecilmez bir unsuru Sadece sulu yemek ile değil, pilav, borek ve makarnanın yanında da sevilerek tuketilen ekmek, bu verilen onemine rağmen israf ediliyor Yapılan araştırmalara gore, İstanbul da gunde ortalama 3 milyon adet ekmek cope gidiyor Butun ulkedeki gunluk ekmek israfı ise 15 milyonu buluyor Bircok insan bayatlayan ekmeği cope atmak istemese bile nasıl değerlendireceğini bilmediği icin israf ediyor Halbuki bayat ekmekle hazırlanabilecek o kadar cok yiyecek var ki Basit tariflerle cok lezzetli ve guzel yemekler yapmak mumkun Sadece bayat ekmeğin kullanım şartları veya değerlendirme noktalarının bilinmesi gerekiyor Sefertası Hareketi adıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşu bu israfın onune gecebilmek icin kampanyalar duzenliyor Nadir Gullu ve Sefertası Hareketi Yurutme Kurulu Başkanı Sinan Topcuoğlu amaclarının israfı onlemek olduğunu soyluyor Ekmek israfının toplumsal bir sorun olduğuna dikkat ceken Nadir Gullu, bu sorunun mutlaka onune gecilmesi gerektiğini belirtiyor Cocukların bayat ekmek yemek istemediğini ifade eden Gullu, Bayat ekmeği, başta cocuklar olmak uzere kimse yemek istemiyor Bunun icin ekmeğe değişik şekiller ve tatlar vererek sunum yapılmalı diye konuşuyor
Bayat ekmeği nasıl değerlendirelim?
* Bayat ekmeği değerlendirmenin en basit ve en bilinen yolu, kofte harcının icine katmaktır
* Ekmek fırında veya acıkta bekletilerek kıtırlaştırıldıktan sonra oğutulup galeta unu haline getirilir Galeta unu, kofte yaparken, ekmek yerine harca katılabilir
* Bayat ekmeği kup kup kesip fırında kıtırlaştırdıktan sonra corbaların icine atarak değerlendirebiliriz
* Bayat ekmeği yumuşatmak istenirse ekmek dilimleri bir kevgire konulur; kevgir, su dolu bir tencerenin uzerine oturtulup kapatılır Su kaynadıkca, ekmeği nemlendirip yumuşatır
ve eklemek istediklerim : dunyada aclıktan olenlerin sayısı hızla artarken, bizler duyarsız kalmayalım, bundan sonra bayat ekmeklerimizi değerlendirelim
Kuresel ısınmanın getirdikleri, susuzluk ve kuraklı, kapımızın onunde duruyor
FORUMDAŞ AİLESİ OLARAK, USTUMUZE DUŞEN GOREVİ YERİNE GETİRECEĞİMİZE İNANIYORUM
Kırıntıları bulmasa belki aclıktan olecekti
imagesgelecekteboyleyasamakistemiyorsak5ad1bc07493b5
Lutfen Yukarıdaki YAVRUYU duşunelim !!!!
imagesgelecekteboyleyasamakistemiyorsak5ad1bc0896733
 
Geri
Üst