AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gelecek 3 yila iliskin toplam gelir ve gider tahminlerini iceren belgeye ne ad verilir?

Editör

Yeni Üye

Gelecek 3 yıla ilişkin toplam gelir ve gider tahminlerini içeren belgeye ne ad verilir?​

Orta vadeli mali plan, orta vadeli programla uyumlu olarak gelecek üç yıla ilişkin toplam gelir-gider tahminleri ile birlikte hedef açık borçlanma durumu ile kamu idarelerinin ödenek teklif tavanlarını içeren bir dokümandır.

Devlet Malzeme Ofisinden kimler yararlanabilir?​

Kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan yada kamu kaynağı kullanan, kamu kurum ve kuruluşları müşteri tanımına girmektedir. DMO müşterisi olarak kayıt olabilirler. Bu listenin haricinde özel sektör kuruluşları DMO müşteri olarak kayıt yaptıramazlar.

Devlet harcamalarını hangi kurum yapar?​

Devlet harcamalarını hangi kurum yapar?
1982 Anayasasının 160’ıncı maddesine göre Sayıştay, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetleyen ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlayan ve kanunlarla kendisine verilen inceleme …

En üst yönetici kimdir?​

En üst yönetici kimdir?
Üst yönetici, bakanlıklarda müsteşar, Milli Savunma Bakanlığında Bakan, diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali, belediyelerde ise belediye başkanıdır.

5018 sayılı kanun hangi kamu kurumlarını kapsar?​

Madde 2- Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar.

Devlet Malzeme Ofisinden mal alımı nasıl yapılır?​

www.dmo.gov.tr İnternet adresimizin e-satış portalı üzerinden Katalogda yer alan ürünlerin doğrudan siparişi verilebilirsiniz. E-satış üzerinden sipariş verebilmek için; Müşteri girişi yapınız. Satın alınmak istenilen ürün belirleyip, ihtiyaçınız kadar ürünü sepete ekleyiniz.

Devlet Malzeme Ofisi ne işe yarar?​

Devlet Malzeme Ofisi ne işe yarar?
DMO; kamu kurum ve kuruluşlarının kendi faaliyet alanına giren her türlü malzeme ihtiyaçlarını, “devletin merkezi satınalma ve tedarik, dağıtım ve teslimat örgütü” sıfatıyla ve kamu adına, çağdaş piyasa ekonomisinin temel kuralları kabul edilen saydamlık, tam rekabet, güvenilirlik, eşit muamele ve kamuoyu denetimine …

Bakanlıklarda en üst yönetici kimdir?​

Bakanlıklarda en üst yönetici kimdir?
Madde 11- Bakanlıklarda müsteşar, diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir.
Bakanlıklarda üst yöneticiyi kim belirler?​
(Ek cümle: 2/7/2018-KHK-703/213 md.) Bakanlıklarda en üst yönetici Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir.

**Orta Vadeli Mali Plan Belgesine Ne Denir?**

Orta Vadeli Mali Plan, gelecek üç yıla ilişkin toplam gelir-gider tahminleri ile birlikte hedef açık borçlanma durumu ve kamu idarelerinin ödenek teklif tavanlarını içeren bir belgedir. Bu belge, orta vadeli programla uyumlu olarak hazırlanır ve kurumların mali planlarını belirlemelerinde önemli bir rol oynar.

**Devlet Malzeme Ofisinden Kimler Yararlanabilir?**

Devlet Malzeme Ofisi, kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan, kamu kaynağı kullanan ve kamu kurumları müşteri tanımına giren kurumların yanı sıra sosyal güvenlik kurumlarının da yararlanabileceği bir kurumdur. Özel sektör kuruluşları ise DMO müşterisi olarak kayıt yaptıramazlar.

**Devlet Harcamalarını Kim Yapar?**

Devlet harcamalarını denetleyen kurum Sayıştay'dır. Sayıştay, 1982 Anayasası'nın 160. maddesi gereği merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının gelir-giderleri ve mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetler ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlar.

**En Üst Yönetici Kimdir?**

En üst yönetici, bakanlıklarda müsteşar, Milli Savunma Bakanlığında Bakan, diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanıdır. Bu kişiler kurumların yönetiminden ve karar alma süreçlerinden sorumludur.

**5018 Sayılı Kanun Hangi Kamu Kurumlarını Kapsar?**

5018 sayılı Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mali yönetim ve kontrolünü düzenler.

**Devlet Malzeme Ofisinden Mal Alımı Nasıl Yapılır?**

DMO'dan mal alımı, www.dmo.gov.tr adresinde bulunan e-satış portalı üzerinden gerçekleştirilir. Müşteriler, katalogda yer alan ürünleri seçerek doğrudan sipariş verebilirler. E-satış portalı üzerinden sipariş vermek için müşteri girişi yapılmalı, satın alınmak istenen ürün belirlenmeli ve sepete eklenmelidir.

**Devlet Malzeme Ofisi Ne İşe Yarar?**

Devlet Malzeme Ofisi, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu malzemelerin teminini, dağıtımını ve teslimatını gerçekleştiren bir kurumdur. DMO, kamu adına merkezi satın alma ve tedarik faaliyetlerini yürütürken saydamlık, rekabet, güvenilirlik ve eşit muamele prensiplerine önem verir.

**Bakanlıklarda En Üst Yönetici Kimdir?**

Bakanlıklarda en üst yönetici, müsteşar olarak görev yapmaktadır. Diğer kamu idarelerinde ise en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanıdır. Bu kişiler, ilgili kurumların stratejik karar alma süreçlerinden sorumlu olan isimlerdir.

**Bakanlıklarda Üst Yöneticiyi Kim Belirler?**

Bakanlıklarda en üst yönetici olan müsteşar, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmektedir. Bu durum, 2/7/2018 tarihli ve 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmiştir. Bu sayede en üst yönetici ataması Cumhurbaşkanı yetkisinde olmaktadır.

Geri