Geçmişten Günümüze Buzdolapları Hakkında Kısaca Bilgi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Geçmişten Günümüze Buzdolapları Hakkında Kısaca Bilgi

Bulunan ilk soğutucunun, 1913 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde ortaya çıktığını bilmekteyiz. Günümüzde ki soğutucular artık çok farklıdır, yeni tip buzdolaplarının kapıları vardır ve bir soğu*tucu akışkanın buharlaşmasıyla soğutma görevini gerçekleştiren bir organdan oluşmaktadır. Buzdolaplarında taze yiyecek saklanılan bölümün sıcaklığı +2 ve +8 °C arasında değişmektedir. Buzluk bölümünün sıcaklığı ise -5 °C civarındadır. Bu sıcaklık ise kullanılan bir termostat sayesinde sabit kalır. Taze yiyeceklerin bulunduğu yerde bir çok raf ve meyvelik-sebzelik gibi ekstra bölmeler mevcuttur.

Evde tüketilmeye başlanılan dondurulmuş yiyeceklerin saklanması içinde derin dondurucular üretilmiştir. Soğutucu-koruyucu ve soğutucu-dondurucu olarak bilinirler. Soğutucu-koruyucular -12 / -18 °C arasında bir ısı verirken, soğutucu-dondurucular -32 °C görebilmektedir. Bazı özel soğutucu-dondurucularda peynir ve şarap muhafaza edebilmek için +10 ve 13 °C sıcaklığında olan bir bölme bulunur. Bu iki tip buzdolabının da güçlerine göre farklı kompresörlere ihtiyacı olabilir. Ortalama bir soğutucu-koruyucu tek kompresörle çalışabilirken, 90 I’den büyük olan bir soğutucu-dondurucu 2 adet kompresöre ihtiyaç duyar.
 
Geri
Üst