SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Geçmişten Günümüze Buzdolapları Hakkında Kısaca Bilgi
Bulunan ilk soğutucunun, 1913 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde ortaya çıktığını bilmekteyiz. Günümüzde ki soğutucular artık çok farklıdır, yeni tip buzdolaplarının kapıları vardır ve bir soğu*tucu akışkanın buharlaşmasıyla soğutma görevini gerçekleştiren bir organdan oluşmaktadır. Buzdolaplarında taze yiyecek saklanılan bölümün sıcaklığı +2 ve +8 °C arasında değişmektedir. Buzluk bölümünün sıcaklığı ise -5 °C civarındadır. Bu sıcaklık ise kullanılan bir termostat sayesinde sabit kalır. Taze yiyeceklerin bulunduğu yerde bir çok raf ve meyvelik-sebzelik gibi ekstra bölmeler mevcuttur.
Evde tüketilmeye başlanılan dondurulmuş yiyeceklerin saklanması içinde derin dondurucular üretilmiştir. Soğutucu-koruyucu ve soğutucu-dondurucu olarak bilinirler. Soğutucu-koruyucular -12 / -18 °C arasında bir ısı verirken, soğutucu-dondurucular -32 °C görebilmektedir. Bazı özel soğutucu-dondurucularda peynir ve şarap muhafaza edebilmek için +10 ve 13 °C sıcaklığında olan bir bölme bulunur. Bu iki tip buzdolabının da güçlerine göre farklı kompresörlere ihtiyacı olabilir. Ortalama bir soğutucu-koruyucu tek kompresörle çalışabilirken, 90 I’den büyük olan bir soğutucu-dondurucu 2 adet kompresöre ihtiyaç duyar.
Bulunan ilk soğutucunun, 1913 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde ortaya çıktığını bilmekteyiz. Günümüzde ki soğutucular artık çok farklıdır, yeni tip buzdolaplarının kapıları vardır ve bir soğu*tucu akışkanın buharlaşmasıyla soğutma görevini gerçekleştiren bir organdan oluşmaktadır. Buzdolaplarında taze yiyecek saklanılan bölümün sıcaklığı +2 ve +8 °C arasında değişmektedir. Buzluk bölümünün sıcaklığı ise -5 °C civarındadır. Bu sıcaklık ise kullanılan bir termostat sayesinde sabit kalır. Taze yiyeceklerin bulunduğu yerde bir çok raf ve meyvelik-sebzelik gibi ekstra bölmeler mevcuttur.
Evde tüketilmeye başlanılan dondurulmuş yiyeceklerin saklanması içinde derin dondurucular üretilmiştir. Soğutucu-koruyucu ve soğutucu-dondurucu olarak bilinirler. Soğutucu-koruyucular -12 / -18 °C arasında bir ısı verirken, soğutucu-dondurucular -32 °C görebilmektedir. Bazı özel soğutucu-dondurucularda peynir ve şarap muhafaza edebilmek için +10 ve 13 °C sıcaklığında olan bir bölme bulunur. Bu iki tip buzdolabının da güçlerine göre farklı kompresörlere ihtiyacı olabilir. Ortalama bir soğutucu-koruyucu tek kompresörle çalışabilirken, 90 I’den büyük olan bir soğutucu-dondurucu 2 adet kompresöre ihtiyaç duyar.