Gecmis vergi borcu bankadan odenir mi?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Geçmiş vergi borcu bankadan ödenir mi?​

Vergi borçları, vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi, E devlet, banka şubeleri ve dijital bankacılık kanallarından ödenebiliyor. Günü geçmiş vergi borçlarını ise vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi ve ya E devlet üzerinden ödeyebilirsiniz.

Başka vergi dairesine borç ödenir mi?​

Vergi dairesinin takibe aldığı kişiye borcu olmayanlar, çoğunlukla “Ben borcumu ödedim, bir şey yapmaya gerek yok” diye düşünüyor. Sorun da bu noktadan sonra başlıyor. Kanuna göre, eğer gelen tebliğe 7 gün içinde cevap verilmezse, “borç yeddinde sayılıyor.” Yani, ilgili kişiye borçlu olduğunuz kabul ediliyor.

Vergi borcu internetten odenir mi?​

Vergi borcu internetten odenir mi?
Vergi ödemelerinizi Garanti BBVA İnternet/Mobil’den veya gib.gov.tr üzerinden kredi kartınız ile kolayca yapabilirsiniz!

Taksitlendirilmiş vergi borcu ödemesi hangi bankaya yapılır?​

Taksitlendirilmiş vergi borcu ödemesi hangi bankaya yapılır?
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ’nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak …

Vadesi geçmiş vergi borcu nereye ödenir?​

Vergi borçları; vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi, E devlet, banka şubeleri ve dijital bankacılık kanallarından ödenebiliyor. Günü geçmiş vergi borçlarını ise vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi ve ya E devlet üzerinden ödeyebilirsiniz.

Vergi borcu ödemesi nasıl yapılır?​

VERGİ BORCU ÖDEMESİ NASIL YAPILIR? Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi “www.gib.gov.tr” veya “e-devlet – www.turkiye.gov.tr” üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla da yapılabiliyor. İşlemler 7 gün 24 saat boyunca internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Taksitlendirilmiş vergi borcu nereye ödenir?​

Taksitlendirilmiş vergi borcu nereye ödenir?
Yapılandırma yapılan Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları e devlet ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın vergi borcu ödeme ekranı üzerinden ödenebiliyor.

Yapılandırılmış vergi borcu Atm’den ödenir mi?​

Yapılandırılmış vergi borcu Atm’den ödenir mi?
Mükellefler bağlı olunan vergi dairelerinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet vergi dairesi ile interaktif vergi dairelerinden alacakları “Vergi Tahakkuk Fişi”nin sağ üst tarafında bulunan barkodu, ATM’deki barkod okuyucusuna veya Ziraat Mobil üzerinden cep telefonuna gösterdikten sonra tahsilat işlemi …

KDV geç ödenirse ne olur?​

Vergi beyannamesi verildikten sonra alınan tahakkuk fişinde bu verginin ne zamana kadar ödenmesi gerektiği yazılıdır. Vergi bu tarihe kadar cezasız ödenir. Bu tarihe kadar ödenmeyen vergilerden vergi gecikme cezası alınır. Vergiyi geç ödemenin, gecikme faizi haricinde büyük sıkıntısı yoktur.

Vergi dairesi borcu nasıl ödenir?​

 
Geçmiş vergi borcunun ödenmesi konusunda belirttiğiniz yöntemler doğru ve güvenilir yollardır. Vergi borçları vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi, E-Devlet, banka şubeleri ve dijital bankacılık kanalları aracılığıyla kolayca ödenebilir.

Başka vergi dairesine ödeme yapmak istediğinizde dikkat etmeniz gereken konular da bulunmaktadır. Vergi dairesi takibinde olan kişiler borçlarını zamanında ve doğru şekilde ödemelidir. Aksi takdirde, gelen tebliğe 7 gün içinde cevap verilmediği durumda borç yeddinde sayılarak ilgili kişinin borçlu olduğu kabul edilir. Bu nedenle borç ödemelerinizle ilgili dikkatli olmanız önemlidir.

Vergi borcunun internetten ödenmesi de günümüzde oldukça yaygın şekilde kullanılan bir yöntemdir. Garanti BBVA internet ve mobil bankacılık hizmetleri veya gib.gov.tr üzerinden kredi kartınızı kullanarak vergi borçlarınızı kolaylıkla ödeyebilirsiniz.

Taksitlendirilmiş vergi borcu ödemeleri genellikle Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi bankaların banka kartları ve İnteraktif Vergi Dairesi web sitesi veya mobil uygulaması aracılığıyla yapılabilir. Bu hizmetler sayesinde vergi borcunuzu kolayca taksitlendirerek ödeme yapabilirsiniz.

Vergi borçlarının vadesi geçmiş olduğunda ise aynı yöntemlerle yani vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi, E-Devlet, banka şubeleri ve dijital bankacılık kanalları aracılığıyla ödenebilir. Geçmiş vergi borçlarınızı da bu platformlar üzerinden ödeyebilirsiniz.

Vergi borcu ödemelerinin nasıl yapıldığı konusu da önemli bir konudur. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi veya e-Devlet üzerinden, vergi dairesine giderek veya posta yoluyla da ödeme yapılabilmektedir. İnternet üzerinden 7 gün 24 saat boyunca işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak, yapılandırılmış vergi borçlarının ATM'den ödenmesi konusunda da belirtmek isterim ki mükellefler bağlı oldukları vergi dairelerinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı internet vergi dairesi ile interaktif vergi dairelerinden tahsilat işlemlerini gerçekleştirebilirler. Barkod okuyucusuna veya mobil uygulamalar aracılığıyla ödeme yapılabilmektedir.

Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa memnuniyetle yanıtlamaya devam ederim.
 
Geri
Üst