- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Geçmeyen boğaz ağrısının sebebi ne olabilir?
Geçmeyen Boğaz Ağrısı ve Yutkunma Zorluğu Boğazda yanma hissiyle birlikte yemek yemeyi zorlaştıran bu durum genellikle soğuk algınlığı, grip, kronik öksürük, boğaz enfeksiyonu, reflü ve bademcik iltihabından kaynaklanır.Sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonu neden olur?
Sürekli boğaz iltihaplanması görülme nedenlerinden biri olan kronik farenjit; sık sık üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları geçirmek, alkol ve sigara tüketmek, sürekli nem oranı düşük ortamlarda bulunmak ve sürekli yüksek sesle konuşmak gibi faktörlerle ilişkilidir.Sürekli boğaz ağrısına ne iyi gelir?
Ballı ılık su, bilinen en eski yöntemlerden biri olup yutkunurken boğaz ağrısı şikayetine de iyi gelir. Bunlar dışında; tuzlu su ile gargara yapmak, papatya çayı içmek, sarımsak çiğnemek ve pastil kullanmak boğaz ağrısına iyi gelen şeyler arasındadır.
Boğaz Neden enfeksiyon kapar?
Boğaz ağrısına genellikle boğazın arkasındaki farenjit adı verilen bir enfeksiyon neden olur. Enfeksiyon bademciklere yayılırsa daha çok bademcik iltihabı olarak adlandırılır. Vakaların çoğunda, farenjit bademcik iltihabı, soğuk algınlığı veya grip gibi üst solunum yolunu etkileyen bir virüsten kaynaklanır.
Boğaz ağrısı Yutkunamama neden olur?
Yutkunamama, boğazda şişlik hissi, kızarıklık, ağrı, acı ve yanma benzer biçimde semptomlara neden olan şiddetli boğaz ağrıları, pek oldukca değişik etkenden ya da hastalıktan ötürü oluşabilir. Her yaştan bireyde görülebilen bu yakınmanın en sık rastlanan sebebi viral yahut bakteriyel enfeksiyonlardır.Boğazdaki enfeksiyon nasıl atılır?
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.Bakteriyel boğaz enfeksiyonu ne iyi gelir?
Boğazı nemli tutun.