AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gecici kabul nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.683
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Geçici kabul nasıl yapılır?​

Madde 4 – Taahhüt edilen iş, sözleşme ve eklerine uygun olarak tamamlanınca müteahhit idareye geçici kabul İsteği konusunda bir dilekçe verir telgraf veya teleks çeker. Bu müracaat üzerine kontrol teşkilatınca maddi bir engel bulunmadığı taktirde en çok otuz gün içinde yapılan iş ön incelemeye tabi tutulur.

Geçici kabul komisyonu kesin kabulde görev alabilir mi?​

Geçici kabul komisyonu kesin kabulde görev alabilir mi?
Geçici kabul komisyonunda yer alan kişilerin kesin kabul komisyonunda görevlendirilmesini engelleyen bir hüküm mevcut değildir.

Muayene kabul süresi ne kadardır?​

a) Yüklenicinin malı ihale dokümanına uygun şekilde teslim etmesi veya dokümana uygun olarak teslime hazır hale getirildiğini idareye bildirmesinden itibaren en geç beş işgünü içinde idarece muayene ve kabul işlemlerine başlanır.

Kesin kabul teklif belgesi ne zaman düzenlenir?​

Kesin kabul teklif belgesi ne zaman düzenlenir?
MADDE 12 – (1) Kesin kabul sırasında tespit edilen kusur ve noksanlıkların kabul yapılmasına engel olmayacak nitelikte bulunması halinde, kesin kabul tutanağı düzenlenir. Ancak, kusur ve noksanlıklar tutanakta açıkça gösterilir ve tamamlanmaları için verilen süre tutanakta belirtilir.
Geçici kabul dilekçesi nedir?​
Sözleşme ile taahhüt altına alınan işin sözleşme, sözleşme eki, projeler, detaylar, teknik şartnameler, birim fiyat tarifleri, analizler, standartlar ile fen ve sanat kaidelerine uygun olarak yapılıp yapılmadığının denetlenme işine geçici kabul denir.

Geçici kabul ve kesin kabul komisyonu kimlerden oluşur?​

Geçici kabul ve kesin kabul komisyonu kimlerden oluşur?
MADDE 3 – (1) Geçici veya kesin kabul komisyonları, yetkili makam tarafından, biri başkan olmak üzere en az üç kişiden oluşturulur. İşin önemi ve özelliği dikkate alınarak komisyonun üye sayısı, toplam sayı tek olmak üzere yeteri kadar arttırılabilir.

Komisyon üyeleri kimlerden oluşur?​

Dolayısıyla ihale komisyonunun ihaleyi yapan idareden bir kişinin başkan olması ve diğer iki kişinin de işin uzmanı olması kaydıyla ilgili idareden dört kişi ile muhasebe ve mali işlemlerden sorumlu kişinin katılımıyla asgari beş kişiden oluşması gerekmektedir.

Muayene ve kabul komisyonu kaç kişiden oluşur?​

Muayene ve kabul komisyonu kaç kişiden oluşur?
Madde 5- Muayene ve kabul komisyonları, yetkili makam tarafından, biri başkan olmak üzere en az üç (3) kişiden oluşturulur. İşin önemi ve özelliği dikkate alınarak komisyonun üye sayısı, toplam sayı tek olmak üzere yeteri kadar arttırılabilir.

Hizmet alımlarında kesin kabul ne zaman yapılır?​

Hizmet İşleri Kabul Teklif Belgesinin yetkili makama sunulduğu tarihten itibaren on (10) günü geçmemek üzere idarece belirlenecek süre içinde yetkili makamca, Yönetmeliğin 5 inci maddesine göre, muayene ve kabul komisyonu oluşturulur ve durum yükleniciye yazılı olarak bildirilir.

Geçici kabulden sonra hakediş yapılır mı?​

Geçici kabulden sonra hakediş yapılır mı?
44’üncü madde hükmü gereği, geçici kabul tutanağının onaylandığı tarihte yıllara yaygın inşaat işi bitmiş sayılacağından bu tarihten sonra yapılan hakediş ödemeleri elde edildikleri yılın kar veya zara rının tespitinde dikkate alınırlar ve tevkifata tabi tutulmazlar.
 
Geçici kabul nasıl yapılır sorusunun cevabı Madde 4'te belirtilmiştir. Buna göre, taahhüt edilen iş sözleşme ve eklerine uygun olarak tamamlandıktan sonra müteahhit, idareye geçici kabul isteği için bir dilekçe verir. Bu müracaat üzerine kontrol teşkilatınca herhangi bir maddi engel bulunmaması durumunda en fazla otuz gün içinde yapılan iş ön incelemeye tabi tutulur.

Geçici kabul komisyonu kesin kabulde görev alabilir mi sorusuna verilen cevapta, geçici kabul komisyonunda yer alan kişilerin kesin kabul komisyonunda görevlendirilmesini engelleyen bir hüküm bulunmadığı belirtilmiştir.

Muayene kabul süresi Madde 3'te belirtilen şartlara göre en geç beş iş günü içinde başlar. Yüklenicinin malı ihale dokümanına uygun şekilde teslim etmesi veya uygun hale getirmesi durumunda bu süre içinde muayene ve kabul işlemlerine başlanır.

Kesin kabul teklif belgesi ne zaman düzenlenir sorusunun cevabı Madde 12'de açıklanmıştır. Kesin kabul sırasında tespit edilen kusur ve noksanlıkların kabulü engellemediği durumlarda kesin kabul tutanağı düzenlenir ve kusur ve noksanlıklar açıkça belirtilir.

Geçici kabul ve kesin kabul komisyonu kimlerden oluşur sorusunun cevabı Madde 3'e göre, bu komisyonlar en az üç kişiden oluşur ve işin önemi ve özelliğine bağlı olarak üye sayısı arttırılabilir.

Komisyon üyeleri kimlerden oluşur sorusunun cevabında, ihale komisyonunun başkanının idareden olması ve diğer üyelerin işin uzmanı olması gerektiği belirtilmiştir.

Muayene ve kabul komisyonu kaç kişiden oluşur sorusunun cevabı da Madde 5'te verilmiştir. Bu komisyonlar en az üç kişiden oluşur ve toplam sayı tek olmak üzere arttırılabilir.

Hizmet alımlarında kesin kabul ne zaman yapılır sorusunun cevabı, Yetkili makama sunulan belgeyi takip eden on gün içinde muayene ve kabul komisyonunun oluşturulması ve yükleniciye bildirilmesi gerektiği şeklindedir.

Geçici kabulden sonra hakediş yapılır mı sorusunun cevabı da 44. madde hükmüne referansla verilmiştir. Buna göre, geçici kabul tutanağının onaylandığı tarihte inşaat işi tamamlanmış sayılır ve hakedişler bu tarihten itibaren kar veya zararın tespitinde dikkate alınır, tevkifata tabi tutulmaz.
 
Geri
Üst