AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gecici ithalat suresi ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Geçici ithalat süresi ne kadar?​

Geçici ithalat rejimi kapsamında getirilen eşyanın Türkiye gümrük bölgesinde kalma süresi, duruma göre belirlenen özel süreler saklı kalmak kaydıyla en fazla 24 ay olarak belirlenir.

Geçici ithalatta gümrük yükümlülüğü ne zaman başlar?​

İthalatta gümrük yükümlülüğü; a) İthalat vergilerine tabi eşyanın serbest dolaşıma girişi, b) İthalat vergilerine tabi eşyanın ithalat vergilerinden kısmi muafiyet suretiyle geçici ithali, için verilecek gümrük beyannamesinin tescil tarihinde başlar.
Madde 6 – 1) Ek B1 kapsamında sergi, fuar ve benzeri etkinliklerde kullanılmak üzere getirilen eşyaya geçici ithal tarihinden itibaren 6 aydan az olmayacak şekilde yurtta kalma süresi verilecektir.
Teminattan vazgeçme izni nedir?
Teminattan vazgeçme: Asıl sorumlunun yeterli ortak transit rejimi deneyimi bulunduğunu, yetkili makamlarla çok yakın işbirliği yaptığını, taşıma işlemlerini yönetim altında bulundurduğunu ve yükümlülüklerini karşılayacak yeterli mali kaynağa sahip olduğunu kanıtlaması durumunda tanınabilir. Asıl sorumlunun …
Gecici ihrac izinlerinin Kullanilma suresi kac gun?
Geçici ihracat işlemlerinde süre azami 3 yıldır. Ancak bu sürenin bitiminden önce başvurulmak kaydıyla, ilgili gümrük müdürlüğünce yeteri kadar ek süre verilebilir.

Geçici ithalatta KDV ödenir mi?​

Geçici İthalat Rejimi Tam muafiyet suretiyle geçici ithalat rejiminde isminden de anlaşıldığı gibi eşya ithalat vergilerinden tamamen muaf bir şekilde Türkiye Gümrük Bölgesine giriş yapmaktadır. Bu durumda, eşya gümrükte tahsil edilen KDV ve ÖTV’den de istisna bir şekilde ithal edilecektir.

Gümrük yükümlülüğü hangi tarihte başlar?​

Yükümlülük, normal usulde yapılan beyanlarda gümrük beyannamesinin tescil tarihinde basitleştirilmiş usulde yapılan beyanlarda, bu işleme ilişkin beyannamenin ya da faturanın tescil edildiği ya da tescil hükmünde olmak üzere kayıt işleminin yapıldığı tarihte başlar.
*** İthalat kanadında Liman Boşaltma ya da Geçici Kabul olarak pratik kullanıma sahiptir. Burada “Geçici Kabul” konteynerin limandan çıkarılarak boşaltılacak alana götürülmesi işlemine verilen addır. Geçici Kabul : Türkiye Gümrük Kanunu’na göre, konteynerler gümrüğe tabi ekipmanlardır.
Gümrükte geçici kabul ne demek?
Geçici Kabul deniz yolu ile gelen yüklerimizin konteynerdan indirilmeden gümrük işlemi bittikten sonra depomuza konteyner ile sevk edilmesidir. Bu işlemi yapabilmek için yükümüzün varış ihbarı geldikten sonra konteyner taşımacılığı yapan firmaya geçici kabul talimatı vererek olacaktır.
Başka bir tasarruf yoluyla beyan nedir?
Eşyanın iki hat sisteminin çalıştığı gümrük idarelerinde yeşil veya “beyana tabi eşyam yoktur” hattından geçirilmesi, hat sisteminin çalışmadığı bir gümrük idaresinden beyan yapılmaksızın geçirilmesi başka bir tasarruf yoluyla beyandır.

T1 belgesi hangi ülkelerde geçerli?​

T1: Avrupa Birliği ülkeleri ile EFTA ülkeleri (Avrupa Serbest Ticaret Birliği- Norveç, İsviçre, İzlanda ve Lihtenştayn’dır) arasındaki ticari malların dolaşımına veya Birlik dışı ülkelere ait malların Birlik ülkeleri arasındaki dolaşıma imkan veren belgedir.

Refakat Belgesi Nedir?​

Cevap: Transit refakat belgesi transit beyanı bilgilerine dayanan ve eşyaya refakat etmek üzere bastırılan belgedir. Hareket gümrük idaresinde eşyanın gümrük işlemleri tamamlanarak sevk edilmesinden önce gümrük memuru tarafından sistemden beyaz A4 kağıt üzerine alınan bir çıktıdır.
 
Geri
Üst