AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gecici ihracat suresi ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Geçici ihracat süresi ne kadar?​

Geçici ihracat işlemlerinde süre azami 3 yıldır. Ancak bu sürenin bitiminden önce başvurulmak kaydıyla, ilgili gümrük müdürlüğünce yeteri kadar ek süre verilebilir.

Hariçte işleme izin belgesi süresi ne kadar?​

MADDE 9 – (1) Hariçte işleme izin belgesinin/hariçte işleme izninin süresi azami 12 (oniki) aydır. Ayrıca, ilgili firmanın gerekçeli talebi üzerine hariçte işleme izin belgesine belge orijinal süresinin 1/2’si oranında, hariçte işleme iznine ise 12 (oniki) aya kadar ek süre verilebilir.

Hariçte işleme izin belgesi nasıl alınır?​

Hariçte işleme izin belgesi nasıl alınır?
Eşyanızı Türkiye Gümrük Bölgesi dışında tamir ettirmek istediğinizde, hariçte işleme izni için ilgili gümrük müdürlüğüne başvurmanız gerekir. Gümrük müdürlüğü tarafından onaylanan beyanname hariçte işleme izni hükmündedir. Ayrıca izin belgesi düzenlenmez.

Hariçte işleme izin belgesi nedir?​

Hariçte işleme izin belgesi nedir?
Hariçte İşleme Rejimi; işlem görmek üzere hammaddelerin önce ihraç edilmesi, işlem gördükten sonra ürün olarak tekrar ülkemize ithal edilmesini içeren ve bu süreçte her türlü vergiden muafiyet sağlayan sistemdir.

ATA karnesi nasıl düzenlenir?​

ATA karnesi kullanmak isteyen her kişi veya kuruluş, yurtdışına götürülecek eşyanın niteliği, varsa markası ve numaraları, ağırlığı, adeti ve değerini gösteren bir çeki listesini eklediği dilekçesi ile birlikte, karne dağıtımı konusunda yetkili Odalardan birisine müracaat ederek, ATA karnesi ile taşınacak eşya için …

O hariç ne demek?​

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: O işin içinde olmamak, dahil olmamak.

Dahilde işleme izin belgesini kim verir?​

Dahilde işleme izin belgesini kim verir?
Yukarıda sayılan işlemler dışında Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) düzenlenir.

Dahilde işleme izin belgesi kim verir?​

Dahilde işleme izin belgesi kim verir?
Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) başvuruları ise, elektronik ortamda, İhracat Genel Müdürlüğü bünyesindeki sektör dairelerine yapılmaktadır. Dahilde İşleme İzni ise, Gümrük idareleri tarafından 2006/12 sayılı Tebliğin 14’üncü maddesinde belirtilen işlem ve işçilik için verilmektedir.
Dahilde işleme izin belgesi nedir ne işe yarar?​
Dahilde İşleme İzin Belgesi kullanarak, Yurt içinden ve yurtdışından Gümrük vergisi, KDV ve KKDF ödemeden alınan hammaddelerle üretimi yapılan ürünlerin; İhracat yapılarak belge sorumluluğunu karşılayan etkili bir destek sistemidir.
Geçici Kabul nedir lojistik ihracat?​
Burada “Geçici Kabul” konteynerin limandan çıkarılarak boşaltılacak alana götürülmesi işlemine verilen addır.

ATA Karnesi kim düzenler?​

ATA Karnesi kim düzenler?
ATA karnesini TOBB’a bağlı odalar düzenler.

ATA Karnesi kaç defa kullanılır 2022?​

ATA Karnesi kaç defa kullanılır 2022?
6- Bir ATA karnesi kaç kez kullanılabilir? – Bir ATA karnesi aynı eşya için olmak kaydı ile geçerlilik süresi içinde dört farklı geçici ithalat işleminde kullanılabilir.
 
Geçici ihracat süresi ne kadar sorusuna verilen cevapta, geçici ihracat işlemlerinde sürenin azami 3 yıl olduğu belirtilmiştir. Ancak bu sürenin bitiminden önce başvurulmak kaydıyla, ilgili gümrük müdürlüğünce yeteri kadar ek süre verilebileceği ifade edilmiştir.

Hariçte işleme izin belgesi süresi ne kadar sorusuna verilen cevapta ise, belgenin azami süresinin 12 ay olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, ilgili firmanın gerekçeli talebi üzerine belge orijinal süresinin 1/2’si oranında ek süre verilebileceği ve hariçte işleme iznine ise 12 ay kadar ek süre verilebileceği ifade edilmiştir.

Hariçte işleme izin belgesi nasıl alınır sorusuna verilen cevapta ise, eşyanın Türkiye Gümrük Bölgesi dışında tamir ettirilmesi durumunda ilgili gümrük müdürlüğüne başvurulması gerektiği ve gümrük müdürlüğü tarafından onaylanan beyannamenin hariçte işleme izni hükmünde olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, izin belgesi düzenlenmediği vurgulanmıştır.

Hariçte işleme izin belgesi nedir sorusuna verilen cevapta, hariçte işleme rejiminin işlem görmek üzere ihraç edilen hammaddelerin işlendikten sonra tekrar ülkeye ithal edilmesini içeren ve bu süreçte vergiden muafiyet sağlayan bir sistem olduğu açıklanmıştır.

ATA karnesi nasıl düzenlenir sorusu, ATA karnesi kullanımı hakkında bilgi vermektedir. ATA karnesi kullanmak isteyen kişi veya kuruluşların yurtdışına götürülecek eşyanın detaylarını içeren dilekçe ve çeki listesiyle birlikte yetkili Odalara müracaat etmeleri gerektiği belirtilmiştir.

"O hariç ne demek?" sorusuna verilen cevap, deyimin anlamını, açıklamasını ve örnek cümlelerini içermektedir. "O işin içinde olmamak, dahil olmamak" şeklinde açıklanmıştır.

Dahilde işleme izin belgesini kim verir ve kim alır sorularına verilen cevaplarda, belgenin Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlendiği ve başvuruların elektronik ortamda İhracat Genel Müdürlüğü bünyesindeki sektör dairelerine yapıldığı belirtilmiştir. Dahilde İşleme İzni'nin ise Gümrük idareleri tarafından verildiği ifade edilmiştir.

Dahilde işleme izin belgesi nedir ne işe yarar sorusuna verilen cevapta, belgenin kullanımıyla gümrük vergisi, KDV ve KKDF ödemeden alınan hammaddelerle üretilen ürünlerin ihracatı yapılmasının desteklendiği belirtilmiştir.

"Geçici Kabul nedir lojistik ihracat?" sorusuna verilen yanıtta, "Geçici Kabul" teriminin konteynerin limandan çıkarılarak boşaltılacak alana götürülmesi işlemine verilen addır ifadesi yer almaktadır.

"ATA Karnesi kim düzenler?" sorusuna verilen cevapta ATA Karnesinin TOBB'a bağlı odalar tarafından düzenlendiği belirtilmiştir.

"ATA Karnesi kaç defa kullanılır 2022?" sorusuna ise, Bir ATA karnesinin aynı eşya için olmak kaydıyla geçerlilik süresi içinde dört farklı geçici ithalat işleminde kullanılabileceği cevabı verilmiştir.
 
Geri
Üst