AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gecen yaz tatilinde ne yaptin ingilizce 5 Cumle?

Editör

Yeni Üye

Geçen yaz tatilinde ne yaptın ingilizce 5 Cümle?​

İngilizce geçen yaz ne yaptın soruları birkaç şekilde sorulabilir:
- ”What did you do on vacation last summer? ”
- ”Where did you go on vacation last summer? ”
- ”What did you do last summer? ”
- ”What did you do on vacation? ”
- ”How was your vacation?”
- ”Can you tell about your holiday memories? ”

Ingilizce yaz tatilinde ne yaptın?​

Ingilizce yaz tatilinde ne yaptın?
Last summer, we went on a trip to Paris, the capital of France. I, my brother and our dog Dodo were very excited about our days in Paris. When I was little, I always wondered about Paris. I often saw the streets of Paris in the movies I liked. I never thought I would visit Paris one day.

Past tense nasıl kullanılır?​

Simple Past Tense geçmişte belirli bir zamanda başlamış ve bitmiş eylemler için kullanılır. Bu gibi eylemler cümle içinde kullanılırken zamanın belirtilmesi şart değildir. Ancak mutlaka cümle içinde geçmiş zamandan bahsettiği anlaşılmalıdır. I saw a movie last week.

Simple past ne demek?​

Simple past ne demek?
Simple Past Tense, Türkçe karşılığı ile Geçmiş Zaman, geçmişte belirli bir zaman içerisinde başlamış ve artık sonlanmış olan eylemleri veya durumları anlatmak amacıyla kullanılan zaman dilimidir.
Tatil planı nasıl hazırlanır?​
Doğru Tatil Planı Nasıl Yapılır
- 1. Gitmek istediğiniz yere karar verin.
- 2. Gidilecek yeri araştırın.
- 3. Ulaşım konusunu netleştirin.
- Eş, dost, tanıdık ve bloglardan yardım alın.
- 5. Konaklayacağınız yeri nokta atışı seçin.
- Yerel turları görmezden gelmeyin.

15 tatil nasıl değerlendirilmeli?​

15 tatil nasıl değerlendirilmeli?
– Yarıyıl tatili öğrenciler için sadece; dinlenme, eğlenme, televizyon ve bilgisayar başında zaman geçirme ve olarak düşünülmemelidir. – Yarıyıl tatili; yeni eğitim dönemine hazırlanmak ve geçmiş dönemi gözden geçirmek için çok önemli bir fırsattır.

Simple past tense hangi ek gelir?​

İngilizcede, geçmişte gerçekleşmiş ve olup bitmiş eylemler için Simple Past Tense kullanılır. Bir eylemin geçmişte yapıldığını belirtmek için fiillerin sonuna -ed eki getirilir. Örneğin: Finish – Finished. -Ed eki almayan fiillere ise Irregular Verbs yani düzensiz fiiller denir.

Simple past nasıl yapılır?​

Simple past nasıl yapılır?
İngilizce geçmiş zaman olumlu bir cümle içinde kullanılırken öznenin ardından fiilin 2. hali kullanılır. Simple Past Tense’de fiilin ikinci hali -to be fiili haricinde özneye göre değişiklik göstermez. I played football last day. He played tennis last week.

Geçen yaz tatilinde ne yaptın sorusu İngilizce olarak "What did you do on vacation last summer?" şeklinde sorulabilir. Ben de geçen yaz tatilinde Paris'e, yani Fransa'nın başkentine bir seyahate gittim. Ben, kardeşim ve köpeğimiz Dodo, Paris'te geçireceğimiz günler için çok heyecanlıydık. Küçükken hep Paris hakkında merak ederdim. Sevdiğim filmlerde sürekli Paris'in sokaklarını görürdüm. Hiçbir zaman bir gün Paris'i ziyaret edeceğimi düşünmemiştim.

Simple Past Tense, Türkçe karşılığıyla "Geçmiş Zaman", geçmişte belirli bir zaman içinde başlamış ve artık sonlanmış olan eylemleri veya durumları anlatmak için kullanılan bir zaman dilimidir. Örneğin, "I saw a movie last week."

Tatil planı yaparken doğru bir plan hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Gitmek istediğiniz yeri seçin.
2. Gitmeyi planladığınız yeri araştırın.
3. Ulaşımı netleştirin.
4. Eş, dost, tanıdık veya bloglardan yardım alın.
5. Konaklayacağınız yeri titizlikle seçin.
6. Yerel turları göz ardı etmeyin.

15 tatilini değerlendirirken, sadece dinlenme veya eğlence amacıyla kısıtlamamanız önemlidir. Öğrenciler için yarıyıl tatili, yeni eğitim dönemine hazırlanmak ve geçmiş dönemi gözden geçirmek için önemli bir fırsattır.

Simple Past Tense, İngilizce'de geçmişte gerçekleşmiş ve tamamlanmış eylemleri anlatmak için kullanılır. Fiillerin geçmiş zaman hali genellikle -ed ekini alır. Ancak bazı düzensiz fiiller ise farklı değişiklikler gösterebilir.

Özetle, Simple Past Tense kullanırken olumlu bir cümle kurarken öznenin ardından fiilin 2. hali kullanılır. Örneğin, "I played football last day." veya "He played tennis last week."

Geri