Gece Maması (6+) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım muz
Yarım elma
1 tatlı kaşığı yulaf unu
1 tatlı kaşığı bebek irmiği
Yarım su bardağı su (bitkisel süt yahut 1 yaş üstüne süt kullanılabilir)
1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
Gece Maması (6+) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yulaf unu ve irmiği küçük bir tavaya alıp su ekleyip topak kalmayana kadar karıştırıyoruz.
Sonra altını açıp kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıyoruz.
İçine yarım muzu çatalla ezerek, elmayı da cam rendede rendeleyerek koyabiliriz.
Pekmez ve cevizi de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.İçerik bebeğinize ve size nazaran değişebilir. Ceviz alerjen olabileceğinden evvel deneyip tercihe nazaran eklenebilir. Bu ölçü 8-9 ay için kâfi oluyor fakat öncesi için porsiyon azaltılabilir.Bebişlere afiyet olsun.
Gece Maması (6+) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım muz
Yarım elma
1 tatlı kaşığı yulaf unu
1 tatlı kaşığı bebek irmiği
Yarım su bardağı su (bitkisel süt yahut 1 yaş üstüne süt kullanılabilir)
1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
Gece Maması (6+) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yulaf unu ve irmiği küçük bir tavaya alıp su ekleyip topak kalmayana kadar karıştırıyoruz.
Sonra altını açıp kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıyoruz.
İçine yarım muzu çatalla ezerek, elmayı da cam rendede rendeleyerek koyabiliriz.
Pekmez ve cevizi de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.İçerik bebeğinize ve size nazaran değişebilir. Ceviz alerjen olabileceğinden evvel deneyip tercihe nazaran eklenebilir. Bu ölçü 8-9 ay için kâfi oluyor fakat öncesi için porsiyon azaltılabilir.Bebişlere afiyet olsun.
Gece Maması (6+) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı