- Konu Yazar
Gece Gölgenin Rahatına Bak Kim Söyledi? adlı şarkı, Türk müzik endüstrisinde bir klasik haline gelmiştir. Şarkı, Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş tarafından seslendirilmiştir. Gece Gölgenin Rahatına Bak Kim Söyledi? şarkısı, Türk müziğindeki nostaljik eserlerden biridir. Şarkının sözleri, insanların hayatındaki yalnızlığı ve özlemi anlatır. Bu şarkı, Türk halk müziği sevenler tarafından hala çok sevilmektedir. Neşet Ertaş’ın muhteşem yorumu ve şarkının duygusal sözleri, dinleyenleri derinden etkilemektedir. Gece Gölgenin Rahatına Bak Kim Söyledi? şarkısı, Türk müziğinin unutulmazları arasında yerini almıştır.
İçindekiler
Gece gölgenin rahatına bak / Bu şehrin ortasında ne kadar da yalnızım / Kaldırımlarında adımlarım / Gözlerim doldu yine seni hatırlayınca / Hayatımda hiç böyle sevmedim / Hayatımda hiç böyle acı çekmedim / Kimi zaman özledim / Kimi zaman nefret ettim / İşte böyle bir şey işte böyle bir şey.
Gece Gölgenin Rahatına Bak Kim Söyledi?
Cem Adrian şarkıyı seslendirdi.
Şarkı, aşkın acısı ve kaybı üzerine bir temaya sahiptir.
Cem Adrian, şarkının sözlerinde “Gece Gölgenin Rahatına Bak” ifadesini kullanmıştır.
Şarkı, Türkiye’de ve yurt dışında büyük beğeni topladı.
İçindekiler
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının sözleri Barış Manço tarafından yazılmıştır. Ancak, şarkıyı söyleyen ilk kişi Ajda Pekkan’dır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak hangi yıl çıktı?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı 1986 yılında çıkmıştır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak hangi albümde yer alıyor?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, Ajda Pekkan’ın 1986 yılında çıkardığı Süperstar 86 albümünde yer almaktadır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı hangi tarzda?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, pop tarzında bir şarkıdır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının sözleri nelerdir?
“Gece Gölgenin Rahatına Bak” şarkısının tam sözleri şu şekildedir:Gece gölgenin rahatına bak / Bu şehrin ortasında ne kadar da yalnızım / Kaldırımlarında adımlarım / Gözlerim doldu yine seni hatırlayınca / Hayatımda hiç böyle sevmedim / Hayatımda hiç böyle acı çekmedim / Kimi zaman özledim / Kimi zaman nefret ettim / İşte böyle bir şey işte böyle bir şey.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının bestesi kimin?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının bestesi Barış Manço’ya aittir.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı hangi filmde kullanıldı?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, 2005 yılında vizyona giren Organize İşler filminde kullanılmıştır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı kaç dakika sürüyor?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı 4 dakika 28 saniye sürmektedir.
Gece Gölgenin Rahatına Bak kimin için yazılmıştır?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, Barış Manço’nun hayatını kaybetmeden önceki son döneminde yazdığı şarkılardan biridir.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı hangi dilde?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı Türkçe dilinde söylenmektedir.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı hangi enstrümanlar kullanılmıştır?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısında davul, bas gitar, elektro gitar, klavye ve perküsyon enstrümanları kullanılmıştır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı ne anlatıyor?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, yalnızlık ve özlem temalarını işlemektedir.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı ne zaman popüler oldu?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, yayınlandığı dönemde oldukça popüler olmuş ve hala sevilen şarkılar arasındadır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının Türk pop müziğindeki yeri nedir?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, Türk pop müziğinin klasikleşmiş şarkıları arasındadır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının müzik klibi var mı?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının resmi bir müzik videosu yoktur.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının remixleri var mı?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının çeşitli remixleri yapılmıştır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı kaç defa coverlandı?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, birçok müzisyen ve şarkıcı tarafından coverlanmıştır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının en ünlü coverları kimler tarafından yapılmıştır?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının en ünlü coverları arasında İbrahim Tatlıses, Tarkan, Sertab Erener ve Hadise gibi şarkıcıların versiyonları yer almaktadır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı neden bu kadar seviliyor?
Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı, sözleri ve melodisiyle dinleyicileri etkileyen bir şarkıdır.
Gece Gölgenin Rahatına Bak Kim Söyledi? |
Şarkı sözleri Cem Adrian’a ait. |
Müziği Cem Adrian ve Ozan Çolakoğlu birlikte yaptılar. |
Şarkının ilk kez seslendirildiği albüm “Emir”dir. |
Şarkı aynı zamanda “Seni Seviyorum” film müziği olarak da kullanıldı. |
Cem Adrian şarkıyı seslendirdi.
Şarkı, aşkın acısı ve kaybı üzerine bir temaya sahiptir.
Cem Adrian, şarkının sözlerinde “Gece Gölgenin Rahatına Bak” ifadesini kullanmıştır.
Şarkı, Türkiye’de ve yurt dışında büyük beğeni topladı.