AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gece calismasi kac gun surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gece çalışması kaç gün sürer?​

Yargıtay incelemesine konu olan olayda 18.00 – 08.00 saatleri arasında 14 saat işyerinde bulunan işçinin, iki saat ara dinlenmesi süresi düşüldükten sonra 12 saatlik çalışmasının tamamı gece çalışması sayılmıştır. İşçilerin gece 7.5 saatten fazla çalıştırılmaları yasaktır.

Gece çalışması kaçta başlar kaçta biter?​

Çalışma hayatında “gece” en geç saat 20.00’de başlayarak en erken saat 06.00’ya kadar geçen ve her halde en fazla onbir saat süren dönemdir.
Gece vardiyasında kaç gun ust uste gelir?
5) Gece ve gündüz işletilen ve nöbetleşe işçi postaları çalıştırılan işyerlerinde bir işçi üst üste en fazla iki hafta gece vardiyasında çalıştırılabilir. İki hafta üst üste gece vardiyasında çalıştırılan işçinin, sonraki iki hafta gündüz vardiyasında çalıştırılması zorunludur.
2 gece 2 gündüz 2 off çalışma sistemi nedir?
3 kişilik bir kadro yapısında her özel güvenlik görevlisi 2 gün gündüz vardiyasında, 2 gün gece vardiyasında çalışmasını tamamladıktan sonra 2 gün vardiya izni yani “Off” kullanır. Bu sistemde her bir özel güvenlik görevlisi ayda 20 gün olacak şekilde toplamda 240 saatlik çalışma yapar.

Gece çalışma süresi en fazla kaç saattir?​

GECE VARDİYASI ÇALIŞMA SAATLERİ 4857 Sayılı iş Kanunu’nun 69. maddesine göre gece vardiyasının tanımı en geç saat 20.00’de başlayarak en erken saat 06.00’ya kadar geçen ve her halde en fazla 11 saat süren dönem olarak geçmektedir.

Hangi hastalıklar vardiyalı çalışmaya engel?​

Olağandışı saatlerde uyanık olmak ya da geceleri çalışıp gündüzleri uyuyor olmak nedeniyle beden ritmindeki bozulmalar, vardiyalı çalışmayla artan iş stresinin en önemli nedenlerinden biri. Bu durum, yüksek tansiyon, kanser, depresyon, ülser ve kalp hastalıkları gibi rahatsızlıklara yol açar.
Gece çalışamaz raporu kim verir?
Gece çalışmasına uygunluğa ilişkin sağlık raporları, işçinin gece çalışmasına uygun olduğunu belgeleyen ve işe başlamadan önce alınan raporlardır. Öncelikle varsa işyerinde görev yapan işyeri hekimi tarafından düzenlenir. Gece çalıştırılan işçilerin sağlık kontrollerinin masrafları işveren tarafından karşılanmalıdır.
 
Geri
Üst