AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gece arac kullanirken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gece araç kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?​

Karanlıkta Araç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Farlarınızı Ayarlayın.
- Gösterge Paneli Işığını Düşük Tutun.
- Gözlerinizi Dört Açın.
- Gözlüklerinize Dikkat Edin.
- Parlayan Işıklardan Gözünüzü Kaçırın.
- Sis Lambalarını Alçak Tutun.
- Dış aynalarınızı Temiz Tutmaya Ve Ayarlamaya Özen Gösterin.

Gece hangi farlar kullanılır?​

Gece hangi farlar kullanılır?
Gece sürüşü sırasında kısa farlar yerine uzun farlarla gidilmesi gerekir. Fakat önümüzde bir araç varsa ve karşıdan gelen bir araç varsa, kısa farlarla yola devam edilmelidir. Kısa farlarla giderken de önümüzdeki yol bölgesini gidebilmek için oldukça zorlanırız.

Siste araç kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?​

Siste araç kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Sisli Havada Araba Kullanırken Yapılmaması Gerekenler
- Uzun Far Kullanmayın. Seyir esnasında sisli olan bölgeye girildiğinde, görüş ve görünürlük bir anda azalır.
- Kontrolsüz Hız Değiştirmeyin.
- Trafiği Dinleyin.
- Diğer Araçlara Yakın Durmayın.
- Normal Bir Günde Gibi Seyretmek.

Araba kullanırken neden uyku gelir?​

Yaptığımız çalışmada araç koltuğundan kaynaklanan küçük titreşimlerin beyni ve vücudu uyuklattığını belirledi. Elde ettiğimiz sonuçlar, araç kullanırken deneyimlediğimiz kesintisiz ve düşük frekanslı titreşimleri kademeli olarak uykuyu tetiklediğini gösterdi.

Arabada uzun farlar ne zaman kullanılır?​

Arabada uzun farlar ne zaman kullanılır?
Uzun farlar, kısa farların yetersiz olduğu karanlık noktalarda, yine karanlık bölgelerdeki viraj içerisini aydınlatmak için kullanılır.

Sisli havalarda hangi ışıklar yakılır?​

Sisli havalarda hangi ışıklar yakılır?
Ön sis farlarınızın yanısıra kısa hüzmeli farlarınızı yakmayı unutmayınız. Sisli havalarda sürücülerin yaptığı diğer bir yanlış ise tüm farların kapatılıp sadece ön sis lambalarının yakılmasıdır. Bu durum karşıdan gelen sürücülerin aracın boyutlarını tam olarak görmesini engelleyecek ve kazalara neden olabilecektir.

Sisli havada trafikte nelere dikkat etmeliyiz?​

Sisli havalarda takip mesafesi normalin mutlaka 2-3 katına çıkartılmalıdır. Sürüş esnasında önünüzde yer alan araç değil yol çizgileri ve yol işaretleri referans alınmalıdır. Sisli havada diğer sürücülerin reflekslerine güvenilmemelidir.

Araba kullanırken uyku nasıl açılır?​

Araba kullanırken uyku nasıl açılır?
Araç Kullanırken Uyku Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?
- Araç Kullanırken Yorgunluk Ve Uyku Belirtileri.
- 1- Yola Çıkmadan Önce Uykunuzu İyi Alın.
- 2- Yolculuk Öncesinde Güzel Bir Kahvaltı Yapın.
- 3- Aracınızı İyi Havalandırın.
- 4- Yolculuk Yaparken Hafif Besinler Tüketmeye Çalışın.
- 5- Yorgun Hissettiğiniz An Kısa Bir Mola Verin.

Uzun yolda uyku gelmemesi için ne içilir?​

Uzun yolda uyku gelmemesi için ne içilir?
Uzun yolda uykuyu ne açar sorunuzun yanıtı elma oluyor. Elmada bulunan fruktoz kısa zamanda kana karışır ve uyku halini ortadan kaldırır. Elma tüketerek hem vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi karşılarsınız hem de uykudan bir süre uzak kalarak programlarınıza yoğunlaşırsınız.
 
Gece araç kullanırken dikkat etmemiz gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Aşağıda verilen bilgilerde bu konulara dair detaylı bilgiler bulunmaktadır:

- Farlarınızı Ayarlayın: Farlarınızın doğru açı ve yükseklikte ayarlanması gece sürüşlerinde önemlidir. Hem sizin hem de karşıdan gelen sürücülerin göz sağlığını korumak için farlarınızı ayarlamayı unutmayın.

- Gösterge Paneli Işığını Düşük Tutun: Gösterge paneli ışığını mümkün olduğunca düşük seviyede tutarak, gözlerinizin gece görüşünü koruyun. Aşırı parlak ışıklar göz yorgunluğuna neden olabilir.

- Gözlerinizi Dört Açın: Gece sürüşlerinde dikkatinizi artırmak için gözlerinizi dört açın. Dikkat dağınıklığı yaşamamak için yola odaklanın, cep telefonu veya diğer dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak durun.

- Gözlüklerinize Dikkat Edin: Eğer gece sürüşleri için gözlük kullanıyorsanız, camlarınızın temiz ve çiziksiz olmasına dikkat edin. Bu, gece görüşünüzü etkileyebilir.

- Parlayan Işıklardan Gözünüzü Kaçırmayın: Karşıdan gelen araçların farlarından veya sokak lambalarından yansıyan parlayan ışıklara maruz kaldığınızda, gözlerinizi o ışıklara odaklamayın. Bir süre için bakışınızı yoldan uzaklaştırarak gözlerinizi dinlendirin.

- Sis Lambalarını Alçak Tutun: Sisle kaplı havalarda sis lambalarını kullanırken, kullandığınız lambaların ayarını alçak tutarak diğer sürücüleri etkilememeye özen gösterin.

- Dış Aynalarınızı Temiz Tutmaya Ve Ayarlamaya Özen Gösterin: Dış aynalarınızın temiz olması ve doğru şekilde ayarlanmış olması, önünüzde olanları ve gerideki araçları daha iyi görebilmenizi sağlar.

Gece sürüşlerinde bu detaylara dikkat ederek kendinizi ve diğer sürücüleri güvende tutabilirsiniz. Unutmayın, dikkatli ve kurallara uygun sürüş herkesin güvenliği için önemlidir.
 
Geri
Üst