AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gebze Üniversitesinde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Gebze Üniversitesinde Hangi Bölümler Var? Gebze Üniversitesi, farklı alanlarda bölümler sunan bir yükseköğretim kurumudur. Üniversitede mühendislik, fen-edebiyat, işletme, sağlık bilimleri ve eğitim fakülteleri bulunmaktadır. Mühendislik bölümleri arasında elektrik, makine, endüstri, inşaat ve bilgisayar mühendisliği yer alırken, fen-edebiyat bölümleri arasında matematik, fizik, biyoloji, kimya ve tarih bölümleri bulunmaktadır. İşletme bölümleri ise işletme, ekonomi ve uluslararası ticaret bölümlerini içerir. Sağlık bilimleri bölümleri arasında hemşirelik, diş hekimliği ve beslenme ve diyetetik bölümleri yer alırken, eğitim fakültesinde ise ilkokul öğretmenliği, sınıf öğretmenliği ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümleri bulunmaktadır. Gebze Üniversitesi, öğrencilere geniş bir bölüm seçeneği sunarak onların ilgi alanlarına yönelik eğitim imkanı sağlamaktadır.
İçindekiler

Gebze Üniversitesi, çeşitli disiplinlerde eğitim veren bir üniversitedir. Üniversitede aşağıda belirtilen bölümler bulunmaktadır:
1. Bilgisayar Mühendisliği: Bu bölümde öğrencilere bilgisayar sistemleri, yazılım geliştirme, veritabanı yönetimi gibi konularda eğitim verilir.
2. Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Bu bölümde öğrencilere elektrik, elektronik ve haberleşme teknolojileri hakkında bilgi ve beceriler kazandırılır.
3. Endüstri Mühendisliği: Bu bölümde öğrencilere üretim süreçleri, iş sağlığı ve güvenliği, kalite yönetimi gibi konuları içeren endüstriyel sistemler hakkında eğitim verilir.
4. İnşaat Mühendisliği: Bu bölümde öğrencilere yapıların tasarımı, inşaat süreçleri, malzeme bilimi gibi konuları içeren inşaat mühendisliği eğitimi verilir.
5. Makine Mühendisliği: Bu bölümde öğrencilere makine tasarımı, enerji sistemleri, otomasyon teknolojileri gibi konuları içeren makine mühendisliği eğitimi verilir.
6. Kimya Mühendisliği: Bu bölümde öğrencilere kimyasal süreçlerin tasarımı, kimyasal reaksiyonlar, çevre koruma gibi konuları içeren kimya mühendisliği eğitimi verilir.
7. Gıda Mühendisliği: Bu bölümde öğrencilere gıda üretimi, gıda güvenliği, gıda işleme teknolojileri gibi konuları içeren gıda mühendisliği eğitimi verilir.
8. Çevre Mühendisliği: Bu bölümde öğrencilere çevre kirliliği, atık yönetimi, su kaynakları yönetimi gibi konuları içeren çevre mühendisliği eğitimi verilir.
9. İnşaat Teknolojisi: Bu bölümde öğrencilere inşaat projelerinin planlanması, maliyet analizi, teknik çizimlerin yapılması gibi konuları içeren inşaat teknolojisi eğitimi verilir.
10. İşletme: Bu bölümde öğrencilere işletme prensipleri, pazarlama, finans, insan kaynakları gibi konuları içeren işletme eğitimi verilir.
11. İktisat: Bu bölümde öğrencilere mikroekonomi, makroekonomi, uluslararası ekonomi gibi konuları içeren iktisat eğitimi verilir.
12. Uluslararası İlişkiler: Bu bölümde öğrencilere uluslararası politika, uluslararası hukuk, küresel ekonomi gibi konuları içeren uluslararası ilişkiler eğitimi verilir.
13. Psikoloji: Bu bölümde öğrencilere insan davranışı, zihinsel süreçler, psikolojik bozukluklar gibi konuları içeren psikoloji eğitimi verilir.
14. Sosyoloji: Bu bölümde öğrencilere toplumun yapısı, sosyal ilişkiler, kültürler arası etkileşim gibi konuları içeren sosyoloji eğitimi verilir.
15. Hukuk: Bu bölümde öğrencilere hukukun temel prensipleri, anayasa hukuku, ceza hukuku gibi konuları içeren hukuk eğitimi verilir.
16. İngilizce Öğretmenliği: Bu bölümde öğrencilere İngilizce dilbilgisi, İngiliz edebiyatı, İngilizce öğretimi gibi konuları içeren İngilizce öğretmenliği eğitimi verilir.
17. Mütercim-Tercümanlık: Bu bölümde öğrencilere çeviri teknikleri, dilbilgisi, kültürler arası iletişim gibi konuları içeren mütercim-tercümanlık eğitimi verilir.
18. İletişim: Bu bölümde öğrencilere iletişim teorileri, medya etiği, halkla ilişkiler gibi konuları içeren iletişim eğitimi verilir.
19. Grafik Tasarım: Bu bölümde öğrencilere grafik tasarım prensipleri, tipografi, görsel iletişim gibi konuları içeren grafik tasarım eğitimi verilir.

Gebze Üniversitesinde Mühendislik Fakültesi bulunmaktadır.
Gebze Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yer almaktadır.
Gebze Üniversitesinde Fen Edebiyat Fakültesi mevcuttur.
Gebze Üniversitesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bulunmaktadır.
Gebze Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi yer almaktadır.

Gebze Üniversitesi‘nde İnşaat Mühendisliği bölümü vardır.
Gebze Üniversitesi‘nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü mevcuttur.
Gebze Üniversitesi‘nde Bilgisayar Mühendisliği bölümü bulunmaktadır.
Gebze Üniversitesi‘nde İşletme bölümü yer almaktadır.
Gebze Üniversitesi‘nde Psikoloji bölümü bulunmaktadır.

Geri