AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gebelikte egzersiz neden onemli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gebelikte egzersiz neden önemli?​

Gebelikte egzersiz hamilelik boyunca yaşanabilen bel ve kasık ağrılarının azalmasını sağlar, fazla kilo almayı önler ve gestasyonel diyabet riskini azaltır. Egzersizler, vücudun direncini ve kas tonusu artışını sağladığından doğum kolaylaşır, doğum sonrası vücut çok daha hızlı toparlanır.

Hamile bir bayan ne kadar yürümeli?​

Gebelikte Yürüyüş Ne Kadar Yapılmalı? Haftada 3-4 gün yürüyüş yapılabilir.İki üç gün yürüdükten sona bir gün ara vererek dinlenilmelidir. Yürüyüş 20-30 dakika sürebilir.Çok hızlı bir tempo ile olmamalıdır. Aşırı terleyecek kadar yürüyüş yapılmamalıdır.
Gebelikte egzersizlere ne zaman başlanmalıdır? İlk üç aydan sonra egzersiz programına başlanmalı ve haftada bir kez düzenli olarak doğuma kadar devam edilmelidir.
Gebelikte ne olursa egzersiz bırakılmaz?
Gebede; kalp-damar tıkanıklığı, solunum, tiroid, böbrek, diyabet, yüksek tansiyon ve kansızlıkla ilgili hastalıklar varsa ya da daha önce düşük yapılmışsa veya şu anki gebelikte düşük tehdidi ya da erken doğum tehdidi gibi bir risk saptandıysa spor, bu kişiler için tehlikeli olabilir.
Hamileler nasıl egzersiz yapmalı?
Hamilelikte hangi egzersizler yapılır?

Hamilelikte çok yürümek zararlı mı?​

Hayır, eğer hamileliğini tehdit eden bir durum yoksa yürümenin de hiçbir zararı yok. Yeni başlayan biriysen hamilelikte yürüyüş ilk aylarda, 15-20 dakika süreyle ve 4 güne yayılmış bir planla yeterli olacaktır.

Gebelikte ne zaman yürüyüş yapılmalı?​

Hamilelik sürecinin 6-9 aylık dönemi, karın bölgesinin oldukça büyüdüğü bir dönemdir. Bunun için bu süreçte oturma pozisyonlarındaki egzersizleri yapmak daha uygun olacaktır. Anne adayının erken doğum gibi bir riski yoksa en uygun görülen egzersiz hafif tempoda 30 dakikalık yürüyüşler yapmaktır.
En önemlisi de belden yapacağınız ani dönüşlerden kaçınmak diyebiliriz. Bir diğer yapmamanız gereken hareket ise iki bacağınızı aynı anda yukarı çekerek kaldırmak olacaktır. Bununla birlikte sıçrama, yükseğe uzanma, ağır kaldırma ve atlama gibi hareketlerden mutlaka kaçınmamız gerekir.
 
Geri
Üst