AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gebelik kolestazi normal dogum yapabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gebelik kolestazı normal doğum yapabilir mi?​

Anne adaylarının gebelik kolestazı durumunda vajinal doğum yapmalarında bir sakınca olup olmadığını merak ediyor. Bu rahatsızlığa dair tanı konduğunda genellikle normal doğum yerine sezaryen ile doğum yapılması tavsiye edilir.
Hamilelikte karın kaşıntısı bebeğe zarar verir mi?
Hamilelik döneminde görülen vücut kaşıntıları bazen ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Anne adayı ve bebeğin sağlığını önemli ölçüde etkileyebilen bu rahatsızlıktan korunmak için vakit kaybetmeden uzman yardımı alınması gerekiyor.
Kaşıntı hamilelik belirtisi olabilir mi?
Kaşıntı, gebeliğin intraheptik kolestazı (ICP, ayrıca obstetrik kolestaz olarak da bilinir) adı verilen bir gebelik durumunun belirtisi olabilir.

Gebelik kolestazı bebeğe zarar verir mi?​

Gebelik kolestazında en belirgin bulgu kaşıntılar olup, kaşıntılara bağlı olarak kabuklanmalar görülebilmektedir. Anne adayı için risk bulunmasa bile, bebek açısından erken doğum, fetal distres ve uterusta ani cenin ölümü gibi ciddi riskler yaşanabilmektedir.
Hamilelikte karın kaşıntısı nasıl geçer?
Serin ortamda bulunma ve sık, ılık banyo yapmak deriyi rahatlatır ve soğutur. Bu sayede kaşıntı hissi de azalır. Banyo sonrası tüm vücuda kaşıntı azaltıcı maddeler içeren nemlendirici ürünlerin kullanılması kaşıntı azaltmada etkili olur.
Gebelikte vücut kaşıntısı neden olur?
Hamilelikte Kaşıntı Neden Olur? Cilt esnek bir yapıya sahiptir ve neme ihtiyaç duyar. Gebelik döneminde karın ve göğüs bölgesinin kilo alımı nedeniyle genişlemesi nedeniyle cilt nem kaybeder ve kaşınma meydana gelebilir. Hamilelikte karın kaşıntısı en sık karşılaşılan problemlerdendir.

Gebelik kolestazı kaşıntısı nasıl olur?​

Gebelik kolestazı; yalnızca gebelik dönemine özgü, vücuttaki safra yollarının işlevindeki bozukluk nedeniyle kandaki safra asit miktarındaki artışa bağlı olarak çeşitli şikayetlerin ortaya çıkmasıdır. Bu şikayetlerin başında ise ciltte döküntü ve kızarıklık olmadan kaşıntı yaşanması gelir.
Kolestaz ne zaman geçer?
Kolestaz bebek için hayati tehlike oluşturabileceğinden doğum 37-38. haftalarda yaptırılır ve anne adayı doğuma kadar yakın takip altına alınır. Genel olarak gebeliğin östrojen hormonlarının artış gösterdiği son 6 ayında ortaya çıkan gebelik kolestazı, çoğunlukla doğumdan kısa bir süre sonra kaybolur.
 
Geri
Üst