AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gebe turkcesi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gebe türkçesi ne demek?​

Gebe kelimesi tarihte bilinen ilk kez kebe “şişik, şişkin” Ebu Hayyan, Kitabü-l İdrak (1312)gebe “hamile” [ Meninski, Thesaurus (1680) ] eserinde yer almıştır. Gebe kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Gebe kelimesi Türkçe’de “Minnet altında kalan.” anlamına gelir.

Hamile kelimesi ne zaman bulundu?​

Hamile kelimesi tarihte bilinen ilk kez hamile “gebe” Dede Korkut Kitabı (1400 yılından önce) : Allahu teala bir ayal verdi, χātunı ḥāmile oldı eserinde yer almıştır. Hamile kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Hamile kelimesi Türkçe’de “Gebe.” anlamına gelir.

Hamile hangi dil?​

Hamile hangi dil?
Arapça ḥml kökünden gelen ḥāmil حامل “taşıyan, yüklü” sözcüğünden türetilmiştir. hamil maddesine bakınız.

Gebe şişmek ne demek?​

Gebe şişmek ne demek?
İki uç kelime ama birleştikleri nokta aynı. Eski Türkçede şişmek ama bilhassa karnı şişmek anlamında kullanılan “kepermek” fiili var. Buradan gebe: karnı şişmiş yani hamile diğeri de gebermek: argoda ölmek. Ölen kişinin karnının şişmesi.

Gebe ne demek TDK?​

Karnında yavru bulunan (kadın veya hayvan), yüklü, hamile, aylı: Gebe kadın. Gebe inek.

Gebe kelimesi Türkçe mi?​

gebe – Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe kebe “iri, şişkin” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe aynı anlama gelen kaba sözcüğü ile eş kökenli olabilir; ancak bu kesin değildir.

Hamilelikte şişlik ve ödem nasıl geçer?​

Hamilelikte şişlik ve ödem nasıl geçer?
Ödem atmak için ılık su banyosunun haricinde tuzlu su ile ovularak ödem azaltılabilir. -Her gün kısa süreli yürüyüşler yapılmalıdır. -Damarlardaki sıvının damar dışına çıkmasını önlemeye yarayan protein ağırlıklı beslenme listesi ödemi hafifletecektir. -Tuzlu ve bol şekerli gıdaların tüketiminden uzak durulmalıdır.

Hamilelikte şişkinlik ne zaman başlar?​

Hamilelikte şişkinlik ne zaman başlar?
Hamilelikte en sık görülen rahatsızlıklardan biri, vücutta meydana gelen şişliklerdir. Özellikle ellerde, ayaklarda, ayak bileklerinde ve bacaklarda görülen şişkinlikler, hamileliğin 6. ayından itibaren oluşmaya başlar.

Gebe olmak ne demek?​

Bir şeye gebe olmak deyiminin anlamı ve açıklaması Bir şeyin gerçekleşme olasılığı bulunmak.
 
Gebe türkçesi ne demek sorunuza detaylı cevap vermek gerekirse, "gebe" kelimesi Türkçe'de genellikle "hamile" anlamına gelmektedir. Bu kelime, tarihte ilk kez "şişik, şişkin" anlamında kullanılmıştır. Daha sonra zamanla "hamile" anlamıyla da kullanılmaya başlanmıştır.

Hamile kelimesi ise "gebe" anlamına gelmektedir ve Türkçe kökenlidir. İlk kez Dede Korkut Kitabı'nda kullanıldığı bilinmektedir. "Hamile" kelimesi de genellikle "gebe" olarak anlaşılmaktadır.

Hamile kelimesinin kökeni ise Arapça ḥml kökünden gelen ḥāmil حامل "taşıyan, yüklü" sözcüğünden türetilmiştir. Yani bu kelime Arapça kökenlidir.

"Gebe şişmek" ifadesi ise Türkçede eski zamanlarda kullanılan bir deyimdir. Eski Türkçede karnın şişkinleşmesi durumunu ifade etmek için "kepermek" fiili kullanılırdı. Bu durum da aslında hamileliği ifade etmektedir. Diğer taraftan "gebermek" kelimesi ise argoda ölmek anlamına gelir ve ölen kişinin karnının şişmesi durumuna da atıfta bulunabilir.

TDK'ye göre "gebe" kelimesi, karnında yavru bulunan (kadın veya hayvan), yüklü, hamile, aylı anlamlarına gelmektedir. Yani genel olarak hamilelik durumunu ifade etmektedir.

"Gebe kelimesi Türkçe mi?" sorusuna ise Nişanyan Sözlük'e göre, "gebe" kelimesi Orta Türkçe "kebe" (iri, şişkin) sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe'de aynı anlama gelen "kaba" sözcüğü ile eş kökenli olabileceği belirtilmektedir, ancak kesin bir bilgi verilmemektedir.

Hamilelikte oluşan şişlik ve ödem sorununa ise bazı çözüm önerileri sunulabilir. Örneğin, ılık su banyosu yapmak, tuzlu su ile ovularak ödemi azaltmak, kısa süreli yürüyüşler yapmak, protein ağırlıklı beslenme listesi ile beslenmek, tuzlu ve şekerli gıdalardan uzak durmak gibi öneriler ödem sorununu hafifletebilir.

Son olarak, hamilelikte ilk başlayan şikayetlerden biri olan şişkinlik genellikle hamileliğin 6. ayından itibaren görülmeye başlar. Özellikle ellerde, ayaklarda, ayak bileklerinde ve bacaklarda görülen şişkinlikler sık karşılaşılan durumlardır.
 
Geri
Üst