AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

GDP belgesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

GDP belgesi nedir?​

GDP sertifikası, ilaçlar adına özel depo ve dağıtım merkezleri için bir kalite sistemidir. Ülkeler arası kabul edilmiş ilaç düzenlemeleri farmasötik mamulün distribütör standartları ile operasyonlarını şart koşar.

GMP sertifikası ne demek?​

Gmp gıda, ilaç, tıbbi cihaz ve medical ve kozmetik alanlarında üreticinin yüksek kalitede ve yasal koşullarda üretim yapmasını sağlayan asgari şartların güvencesidir. GMP (good manufacturing practice) İyi Üretim Uygulamaları olarak türkçeye çevrilebilir.
CPP belgesi nedir?
CPP = İlaç ürün belgesi CPP İlaç ürün belgesi anlamına gelir.
Free Sale sertifikası nereden alınır?
SERBEST SATIŞ SERTİFİKASI alabilmek için öncelikle ürünlerinizin Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kaydının tamamlanmış olması gerekmektedir. Ürün Takip Sistemi (ÜTS) de kayıtlı konumda bulunan ürünleriniz için Sağlık Bakanlığı’na belli miktar harç ödeyerek SERBEST SATIŞ SERTİFİKASI başvurusunda bulunabilirsiniz.

GDP iyi dağıtım uygulamaları nedir?​

İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP), ilaçlarla ilgili ambar ve dağıtım merkezlerine yönelik bir kalite sistemidir. Uluslararası kabul gören farmasötik GDP yönetmelikleri, farmasötik ürün dağıtıcılarının faaliyetlerini standartlar uyarınca gerçekleştirmek zorunda olduklarını belirtmektedir.

Lojistikte GDP nedir?​

İngilizce kısaltması GDP açılımı ise İyi Dağıtım Uygulamaları olan standartlar, ilaçların kalite ve bütünlüğünün tedarik zinciri boyunca sürdürülebilirliğini sağlamak için işletmelerin yani toptancıların karşılaması gereken minimum standartların bir araya getirilmiş halidir.
Gbtü ne demek?
“Geleneksel bitkisel tıbbi ürün (GBTÜ) bileşiminde yer alan tıbbi bitkilerin başvuru tarihinden önce Türkiye’de veya Avrupa Birliği üye ülkelerinde en az on beş yıldır, diğer ülkelerde ise otuz yıldır kullanıldığı bibliyografik olarak kanıtlanmış, geleneksel kullanım ile uyumlu endikasyonları bulunan; haricen, oral …
Farmasötik ürün ne demek?
İlaç (Tıbbi Farmasötik Ürün), insanlarda hastalıklardan korunma, tanı, tedavi veya bir fonksiyonun düzeltilmesi ya da değiştirilmesi için kullanılan genellikle bir veya birden fazla yardımcı madde ile formüle edilmiş etken madde veya maddeleri içeren bitmiş dozaj şeklidir.

Serbest Satış Sertifikası ne işe yarar?​

Yurt içinde üretilerek ihracatı yapılacak olan tıbbi cihazların ülkemiz kurallarına uygunluğunu gösteren belgedir. Serbest Satış Sertifika başvurusu belge kapsamında yer alacak imal cihazların ÜTS kayıtlarının tamamlanması sonrasında yapılır.

GDP nedir ilaç?​

İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) Nedir? GDP, tıbbi ürünlerin bütünlüğünün ve kalitesinin üreticiden son kullanıcıya kadar korunmasını sağlamak amacıyla toptan dağıtım faaliyetlerini düzenleyen yönergeleri ifade etmektedir.

Geri