GCSE sinavi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

GCSE sinavi nedir?​

GCSE, zorunlu 11 senelik (5-16 yas) eğitimin ardından öğrencilerin girmesi gereken sınavlara ve lisenin son yıllarına verilen addır. Öğrenci, devletin zorunlu kıldığı eğitimi tamamladığına dair GCSE sınavına girmelidir. Ayrıca, yüksek öğrenime devam etmek isteyen öğrenciler de bu GCSE sınavını vermek zorundadır.

GCSE dersi nedir?​

GCSE Nedir? The General Certificate of Secondary Education (GCSE) 14- 16 yaşları arasındaki öğrencilerin katıldığı İngiltere eğitim sisteminde sunulan bir kualifikasyondur. Orta öğretim seviyesindedir ve 11 – 16 yaşları arasında alınır.

IB IGCSE nedir?​

IB IGCSE nedir?
IGCSE programı öğrenciyi IB diploma programına hazırlayan bir eğitim sürecidir. Bu nedenle öğrencinin her ikisini birden alması çok avantajlıdır. IGCSE programı ile öğrencinin sahip olduğu sertifika IB dışında farklı programlara katılmak için de kullanılır.

IGCSE belgesi ne işe yarar?​

Cambridge IGCSE’ye kimler girer? Cambridge IGCSEdersleri, dünya çapında önde gelen üniversiteler, yüksek öğrenim kurumları ve işverenler tarafından akademik başarı göstergesi ve ilerleme ile başarıya götüren ‘uluslararası geçiş belgesi’ olarak tanınmaktadır.

IGCSE sınavına nasıl girilir?​

Öğrencilerin IGCSE eğitim sistemine katılması öncelikle eğitim aldıkları lisenin bu eğitimi sağlayan bir anlaşması olması gerekir. Anlaşmalı okullarda bu eğitime başlamak için öğrencinin 9. sınıfta eğitim alıyor olması gerekir. 2 sene süren bu program sonucunda öğrenci sınava girmeye hak kazanır.

UCAS başvuru nedir?​

UCAS başvuru nedir?
UCAS, Birleşik Krallık’ta kullanılan ve öğrencilere lisans başvurusu yapma olanağını tanıyan üniversite başvuru sistemidir. Öğrencinin başvurduğu üniversiteler, öğrecinin sahip olduğu yeterlilikler ile başvurduğu programın gerekliliklerini değerlendirerek öğrencilere şartsız kabul, şartlı kabul veya red cevabı verir.

IGCSE nasıl alınır?​

Lise düzeyinde alınan bu eğitim öğrenciyi yüksek öğretim kurumlarında verilen eğitime hazırlamakta aynı zamanda öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesine imkan sağlamaktadır. Bu programa katılan öğrenciler aldıkları eğitimin ardından girecekleri bir sınav ile IGCSE sertifikasına hak kazanırlar.

İngiltere zorunlu eğitim kaç yıl?​

İngiltere’de yasalara göre zorunlu eğitim 5 yaşında başlayıp 16 yaşına kadar devam ediyor. İlkokul, ortaokul, kolej eğitimini kapsayan zorunlu eğitim dönemi devlet tarafından ücretsiz desteklenmektedir. İlkokullarda ders yılı ortalama olarak 38 hafta sürmektedir. Yaz tatili süresi ise 6 haftayı kapsamaktadır.

IGCSE sınavı ne işe yarar?​

IGCSE sınavı ne işe yarar?
IGCSE genel olarak öğrencileri uluslararası akademik hayata hazırlama amacıyla düzenlenen bir global bir eğitim programıdır. Özellikle uluslararası düzeyde eğitim almak isteyen öğrencilerin; SAT, ACT, IELTS, TOEFL, CPE sınavları gibi zorlayıcı yabancı dil ve yeterlilik sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olur.

Ingiltere’de lise eğitimi kaç yıl?​

İngiltere’de Lise eğitiminde 1 öğretim yılı 3 dönemden oluşur ve 10 sürmektedir. İngiltere’de lise eğitim sistemi içinde yer alan devlet lisesi ücretleri 15.000 ve 20.000 İngiliz Sterlini arasında, Özel lise ücretleri ise 31.500 ve 45.000 İngiliz Sterlini arasında değişmektedir.

Ingiltere’de üniversite kaç yıl?​

İngiltere Üniversiteleri Lisans eğitim programları normalde 3 yıl olmakla birlikte bazı programlar eğitim süresi kapsamında 1 yıllık staj imkanı da sağlamakta böylelikle 4 yıla uzamaktadır.

GCSE O Level or equivalent Mathematics grade nedir?​

GCSE O Level or equivalent Mathematics grade nedir?
The General Certificate of Secondary Education (GCSE) 14- 16 yaşları arasındaki öğrencilerin katıldığı İngiltere eğitim sisteminde sunulan bir kualifikasyondur. Orta öğretim seviyesindedir ve 11 – 16 yaşları arasında alınır.

IGCSE Hangi seviye?​

IGCSE, Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programıdır. AS Level (Advanced Subsidiary Level), A Level (Advanced Level) İngiliz lise diplomasıdır.

GCSE sınavı nedir, GCSE dersi nedir ve IB IGCSE nedir gibi konular hakkında bilgi veren yazılar içermektedir. GCSE, İngiltere'nin zorunlu 11 senelik eğitimini tamamlayan öğrencilerin girdiği ve yüksek öğrenime devam etmek isteyen öğrencilerin de geçmesi gereken bir sınavdır. GCSE dersi ise 14-16 yaşları arasındaki İngiltere eğitim sisteminde sunulan bir kualifikasyondur ve orta öğretim seviyesindedir.

IB IGCSE ise öğrenciyi IB diploma programına hazırlayan bir eğitim süreci olarak tanımlanmıştır. Ayrıca, IGCSE belgesinin önemi ve sınavına nasıl girileceği gibi konular da detaylıca açıklanmıştır. IGCSE belgesi, dünya çapında üniversiteler tarafından akademik başarı göstergesi olarak kabul edilmekte ve öğrencilere uluslararası geçiş belgesi olarak hizmet vermektedir.

UCAS başvurusu da incelenerek, Birleşik Krallık'ta lisans başvurusu yapmaya olanak tanıyan üniversite başvuru sistemi olarak açıklanmıştır. Ayrıca, IGCSE'nin nasıl alındığı ve İngiltere'de zorunlu eğitim süresi gibi konular da detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

IGCSE sınavının amacı ve İngiltere'deki lise eğitiminin süresi gibi konular da kapsamlı bir şekilde açıklanmıştır. Yazıda ayrıca İngiltere'deki üniversite eğitiminin süresi ve GCSE O Level Matematik notu gibi konulara da değinilmiştir. Son olarak, IGCSE'nin hangi seviyede olduğu ve AS Level, A Level gibi İngiliz lise diploması seviyeleri hakkında bilgi verilmiştir.

Geri