Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

GCSE or equivalent ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

GCSE or equivalent ne demek?​

Türkiye’den alınan standart lise mezuniyet diplomasının İngiltere’deki karşılığı GCSE ‘dir (General Certificate of Secondary Education) ve bu diploma doğrudan üniversiteye giriş imkanı vermez.

GCSE eğitimi nedir?​

Ingiltere’de GCSE GCSE, zorunlu 11 senelik (5-16 yas) eğitimin ardından öğrencilerin girmesi gereken sınavlara ve lisenin son yıllarına verilen addır. Öğrenci, devletin zorunlu kıldığı eğitimi tamamladığına dair GCSE sınavına girmelidir.

GCE A Level sınavı nedir?​

GCE A Level sınavı nedir?
A Level Nedir: General Certificate of Education Advanced Level adi verilen GCE Advanced Level ve daha genel adi ile bilinen A Level, Ingiltere egitim sisteminde lise seviyesinde ve universite oncesi eğitim alan 16-19 yasindaki öğrencilere sunulan eğitimdir. 2 yıllık eğitimden sonra öğrenci aldığı dersler ile ilişkili …

A level mi IB mi?​

A level mi IB mi?
IB dersleri gene öğrencinin ileri eğitim hedeflerine göre belirlenmektedir; ancak A level’dan farklı olarak bu kez ders sayısı 6 ‘dır ve bu öğrenciye seçimlerinde biraz daha esneme alanı tanımaktadır. 6 modülün 3 tanesi” high level” yani ileri düzeyde 3 tanesi ise “standard level” da alınmaktadır.

Igcse sınavı nedir?​

IGCSE, Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programıdır. AS Level (Advanced Subsidiary Level), A Level (Advanced Level) İngiliz lise diplomasıdır. Abitur diploma programı Alman lise bitirme sınavı olarak bilinir. GIB programı, IB ve Abitur programlarının birleşiminden oluşmuştur.

GCE A Level sertifika nedir?​

İleri Düzey Eğitim Genel Sertifikası (İngilizce: General Certificate of Education Advanced Level, kısaca GCE İleri Düzey) ya da daha yaygın adıyla A-level, Birleşik Krallık eğitim sistemi ve ve Birleşik Krallık’a bağımlı topraklarda lise düzeyinde eğitimi tamamlayan öğrencilerin yükümlü olduğu mezuniyet yeterliliğidir.

A Level sınavına kimler girebilir?​

A Level sınavına kimler girebilir?
A Level, İngiltere eğitim sisteminde lise seviyesinde ve üniversite öncesi eğitim alan 16-19 yaşındaki öğrencilere sunulan eğitimdir. 2 yıllık eğitimden sonra öğrenci aldığı dersler ile ilişkili olan bölümleri sunan üniversiteye direkt geçebilir. Süresi: Bu programın süresi iki yıldır.

IGCSE ne işe yarar?​

IGCSE ne işe yarar?
IGCSE genel olarak öğrencileri uluslararası akademik hayata hazırlama amacıyla düzenlenen bir global bir eğitim programıdır. Özellikle uluslararası düzeyde eğitim almak isteyen öğrencilerin; SAT, ACT, IELTS, TOEFL, CPE sınavları gibi zorlayıcı yabancı dil ve yeterlilik sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olur.

IGCSE sistemi nedir?​

GCSE veya eşdeğeri nedir?

Türkiye'den alınan standart lise mezuniyet diplomasının İngiltere'deki karşılığı GCSE'dir (General Certificate of Secondary Education). GCSE, İngiltere'de zorunlu 11 senelik eğitimin ardından öğrencilerin girmesi gereken sınavlar ve lisenin son yıllarına verilen addır. Bu diploma doğrudan üniversiteye giriş imkanı sağlamaz ancak önemli bir eğitim seviyesini temsil eder.

GCSE eğitimi nedir?

İngiltere'de GCSE, öğrencilerin devletin zorunlu kıldığı eğitimi tamamladıklarını göstermek için girdikleri sınavdır. Genelde 11-16 yaş aralığında zorunlu olan eğitimin sonunda öğrenciler GCSE sınavına tabi tutulurlar.

GCE A Level sınavı nedir?

GCE A Level (General Certificate of Education Advanced Level), İngiltere'de lise seviyesinde ve üniversite öncesi eğitim alan 16-19 yaş aralığındaki öğrencilere sunulan bir eğitim programıdır. A Level sınavı, öğrencilerin aldıkları derslerle ilişkili olarak üniversiteye girişlerinde belirleyici bir rol oynamaktadır.

A Level mi IB mi?

IB (International Baccalaureate) ve A Level eğitimi, öğrencinin ileri eğitim hedeflerine göre belirlenir. A Level'da öğrencilerin daha fazla seçenekleri vardır ve ders sayısı 6'dır. IB programında ise ders sayısı sabittir ancak öğrencilere esneklik sağlar.

IGCSE sınavı nedir?

IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), uluslararası genel ortaöğretim eğitim sertifikası programıdır. Bu program, öğrencileri uluslararası akademik hayata hazırlamak ve farklı yeterlilik sınavlarına hazırlamak amacıyla tasarlanmıştır.

GCE A Level sertifika nedir?

GCE A Level (General Certificate of Education Advanced Level), Birleşik Krallık ve bağımlı topraklarında lise düzeyinde eğitimi tamamlayan öğrencilerin aldığı mezuniyet sertifikasıdır. Bu sertifika, öğrencilere üniversite öncesi eğitimlerinde başarılarını kanıtlamalarında yardımcı olur.

A Level sınavına kimler girebilir?

A Level sınavına, İngiltere'de lise seviyesinde ve üniversite öncesi eğitim alan 16-19 yaş aralığındaki öğrenciler girebilir. Bu eğitim programı genellikle iki yıldır ve öğrenciler aldıkları derslerle ilgili üniversitelerde doğrudan kabul edilebilirler.

IGCSE ne işe yarar?

IGCSE, öğrencileri uluslararası akademik hayata hazırlamak ve onları çeşitli yeterlilik sınavlarına (örneğin SAT, ACT, IELTS, TOEFL) hazırlamak amacıyla tasarlanmış bir global eğitim programıdır. Uluslararası düzeyde eğitim almak isteyen öğrencilere fayda sağlar.

IGCSE sistemi nedir?

IGCSE sistemi, öğrencilere uluslararası standartlarda bir eğitim sunarak akademik ve dil becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu sistem, öğrencilerin uluslararası düzeyde başarılı olmaları için gerekli olan temel yetkinlikleri kazanmalarına yardımcı olur.

Geri