- Konu Yazar
GCSE or equivalent ne demek?
Türkiye’den alınan standart lise mezuniyet diplomasının İngiltere’deki karşılığı GCSE ‘dir (General Certificate of Secondary Education) ve bu diploma doğrudan üniversiteye giriş imkanı vermez.GCSE eğitimi nedir?
Ingiltere’de GCSE GCSE, zorunlu 11 senelik (5-16 yas) eğitimin ardından öğrencilerin girmesi gereken sınavlara ve lisenin son yıllarına verilen addır. Öğrenci, devletin zorunlu kıldığı eğitimi tamamladığına dair GCSE sınavına girmelidir.GCE A Level sınavı nedir?
GCE A Level sınavı nedir?A Level Nedir: General Certificate of Education Advanced Level adi verilen GCE Advanced Level ve daha genel adi ile bilinen A Level, Ingiltere egitim sisteminde lise seviyesinde ve universite oncesi eğitim alan 16-19 yasindaki öğrencilere sunulan eğitimdir. 2 yıllık eğitimden sonra öğrenci aldığı dersler ile ilişkili …
A level mi IB mi?
A level mi IB mi?IB dersleri gene öğrencinin ileri eğitim hedeflerine göre belirlenmektedir; ancak A level’dan farklı olarak bu kez ders sayısı 6 ‘dır ve bu öğrenciye seçimlerinde biraz daha esneme alanı tanımaktadır. 6 modülün 3 tanesi” high level” yani ileri düzeyde 3 tanesi ise “standard level” da alınmaktadır.
Igcse sınavı nedir?
IGCSE, Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programıdır. AS Level (Advanced Subsidiary Level), A Level (Advanced Level) İngiliz lise diplomasıdır. Abitur diploma programı Alman lise bitirme sınavı olarak bilinir. GIB programı, IB ve Abitur programlarının birleşiminden oluşmuştur.GCE A Level sertifika nedir?
İleri Düzey Eğitim Genel Sertifikası (İngilizce: General Certificate of Education Advanced Level, kısaca GCE İleri Düzey) ya da daha yaygın adıyla A-level, Birleşik Krallık eğitim sistemi ve ve Birleşik Krallık’a bağımlı topraklarda lise düzeyinde eğitimi tamamlayan öğrencilerin yükümlü olduğu mezuniyet yeterliliğidir.A Level sınavına kimler girebilir?
A Level sınavına kimler girebilir?A Level, İngiltere eğitim sisteminde lise seviyesinde ve üniversite öncesi eğitim alan 16-19 yaşındaki öğrencilere sunulan eğitimdir. 2 yıllık eğitimden sonra öğrenci aldığı dersler ile ilişkili olan bölümleri sunan üniversiteye direkt geçebilir. Süresi: Bu programın süresi iki yıldır.
IGCSE ne işe yarar?
IGCSE ne işe yarar?IGCSE genel olarak öğrencileri uluslararası akademik hayata hazırlama amacıyla düzenlenen bir global bir eğitim programıdır. Özellikle uluslararası düzeyde eğitim almak isteyen öğrencilerin; SAT, ACT, IELTS, TOEFL, CPE sınavları gibi zorlayıcı yabancı dil ve yeterlilik sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olur.