AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gazinoda calisan bayanlara ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gazinoda çalışan bayanlara ne denir?​

Önce kelimenin kökeniyle başlayalım: Konsomatris. Fransızca “consomation” yani tüketim kelimesinden türeyen “consomatrice” kelimesinin karşılığıdır. Bar ve eğlence yerlerinde içki içiren, tükettiren kadın anlamına gelmektedir.

Pavyon kadınları ne iş yapar?​

“ANNEM DE ALEMDEN ÇIKMA…” Müşterilerin masalarına oturarak onlarla konuşan kadınlar, kendilerine söylenen ve ‘vol’ ismi verilen içkiler üzerinden yevmiye alıyor, ayrıca müşterilerinin siparişleri üzerinden de prim kazanıyor. Kadınlar, pavyonda çalışırken takma adlarını kullanıyor.

Kons ne kadar?​

Kons ne kadar?
cümle içinde kullanacak olursak: “yalıkent’te bir kons 20 dakika ve 15 milyon lira..” argoda bir kişiden her hangi bir menfaat elde etmek için tatlı dile, yemeğe, içmeye başvurarak ikna etmeye verilen ad. tıbbi jargonda konsültayson.

Telebar ne demek?​

Telebar ne demek?
konsların belli bir meblağ karşılığında fuhuş için çıktıkları pavyonlara verilen isimdir. bir kaç defa denk geldim. çağırdığım kons baktım fuhuş pazarlığına başlamış. lan ne alaka iki muhabbet için çağırdım dedim. burası telebar burada çıkarman lazım yoksa ben kalkıyorum deyince şok olmuştum. bu tür mekanlar acilen …

Konsomatris kaç para kazanıyor?​

Günlük ortalama 350 – 500 TL üzerinde yevmiye.

Kons içkisi nedir?​

her konsta müşterinin yanına oturan konsomatrise ısmarlanan içki.. bazı yerlerde bôl denir. mekana ve bayanın isteğine göre çeşitli yelpazede sunulabilir: meyve kokteyli 20 milyon – 15 dakika, viski kola 40 milyon – 45 dakika.. anlam olarak kesinlikle kız içkisi ya da karı içkisiyle karıştırılmamalıdır.

Contes Telebar ne demek?​

Contes Telebar ne demek?
ankara akay caddesinde konuşlanan ankara kobilerinin gözde mekanıdır. gerek telekızları gerekse solistleri ve dekorasyonuyla göz doldurur.

Pavyon yasal mı?​

Pavyon yasal mı?
Faaliyet konusunu değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde çalışan işletmeler kapatılacak. Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, gece kulübü olup ruhsatına tali faaliyet işleten iş yerlerinin çalışmasına müsaade edilmeyecek.
Konsomatris yasal mı?​
Anılan Yönetmelik’in “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerinde Çalıştırılacak Kişiler” kenar başlıklı 36. maddesinin altıncı fıkrası şöyledir: “Müşteri ile beraber yiyip içerek müşterinin eğlenmesini sağlayan konsomatrisler sadece pavyon ruhsatlı yerlerde çalışabilir.”

Gazinoda çalışan bayanlara genellikle "konsomatris" denir. Bu kelime Fransızca kökenli olup, bar ve eğlence yerlerinde içki içiren ve tükettiren kadınları ifade eder. Konsomatrisler müşterilerle sohbet eder, içki siparişleri alır ve yevmiyelerini içki satışları üzerinden alır. Ayrıca müşterilerin takma adlarını kullanır ve genellikle pavyon gibi işletmelerde çalışırlar.

Pavyon kadınları ise müşterilerle oturur, sohbet eder ve içki satışlarından gelir elde ederler. Çalıştıkları yerlere "vol" denilen içkiler üzerinden yevmiye alırlar ve ayrıca müşterilerin siparişleri üzerinden prim kazanabilirler.

Konsomatrisler genellikle günlük ortalama 350 - 500 TL üzerinde yevmiye kazanırlar. Kons içkisi ise müşteriler tarafından konsomatrise ısmarlanan içkiyi ifade eder. Bu içkiler mekana ve konsomatrisin tercihlerine göre çeşitli fiyatlar ve sürelerde sunulabilir.

Pavyonlar genellikle yasal olmayan işletmelerdir ve bazı durumlarda faaliyetleri değiştirilerek kapatılabilirler. Konsomatrisler ise genellikle sadece pavyon ruhsatlı yerlerde çalışabilirler. Yani yasal durumları da bu şekilde belirlenmiştir.