- Konu Yazar
- #1
Gaziantep'in Kuru Dolması Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
1 buçuk su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı antep salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Limon tuzu
15 adet kuru biber
15 adet kuru patlıcan
Gaziantep'in Kuru Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak biber ve patlıcanlarımızı haşlıyoruz.
Daha sonra iç gereçlerimizi katmaya geldik soğan ve sarımsaklarımızı küp küp doğuyoruz.
Dileyen blenderdan geçirebilir.
Pirinçimizi yeterlice yıkayıp bir kaba alıyoruz .
Soğan ve sarımsakları da üzerine ekleyip salça ,zeytinyağı ve baharatları kattıktan sonra düzgünce harmanlayalım.
Daha sonra haşladığımız patlıcan ve biberlerin içini doldurmaya bekliyoruz.
Doldurduğumuz patlıcan ve biberleri tencereye diziyoruz.
Ayrı bir kaba 2 buçuk su bardağı sıcak su alarak içine biraz tuz ve limon tuzu ekleyip dolmamızın üzerine ekliyoruz .
Kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Kış aylarının vazgeçilmez yemeği deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Gaziantep'in Kuru Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
1 buçuk su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı antep salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Limon tuzu
15 adet kuru biber
15 adet kuru patlıcan
Gaziantep'in Kuru Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak biber ve patlıcanlarımızı haşlıyoruz.
Daha sonra iç gereçlerimizi katmaya geldik soğan ve sarımsaklarımızı küp küp doğuyoruz.
Dileyen blenderdan geçirebilir.
Pirinçimizi yeterlice yıkayıp bir kaba alıyoruz .
Soğan ve sarımsakları da üzerine ekleyip salça ,zeytinyağı ve baharatları kattıktan sonra düzgünce harmanlayalım.
Daha sonra haşladığımız patlıcan ve biberlerin içini doldurmaya bekliyoruz.
Doldurduğumuz patlıcan ve biberleri tencereye diziyoruz.
Ayrı bir kaba 2 buçuk su bardağı sıcak su alarak içine biraz tuz ve limon tuzu ekleyip dolmamızın üzerine ekliyoruz .
Kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Kış aylarının vazgeçilmez yemeği deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Gaziantep'in Kuru Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı