SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Gaziantep Yöntemi Yağlı Köfte Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı ince bulgur (simit)
2 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Bir demet maydanoz
2 kısım yeşil soğan (kuruda olur)
2 kısım yeşil sarımsak
Tuz, pul biber, karabiber
2 su bardağı zeytinyağı
Gaziantep Tarzı Yağlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur, (simit) biber salçası, domates, baharatlar leğene alınıp yoğurulur.
Soğan, sarımsak küçük küçük kıyılır.
Bir kenarda hepsi yeterlice yedirilir.
Maydanoz ince ince doğranır.
Köfteye 1 su bardağı soğuk su dökülüp yoğurulur. Fazla suyla yoğurmayın.
Köfte kıvamını alınca köftenin yeşilliği üzerine dökülür.
Tavaya yağı koyulur ve güzelce ısıtılır.
Yanan yağ leğendeki yeşilliğin üzerine gezdirilir.
Daha sonra 2 dakika yoğurup köfte sıkılıp servis edilir.
4 su bardağı ince bulgur (simit)
2 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Bir demet maydanoz
2 kısım yeşil soğan (kuruda olur)
2 kısım yeşil sarımsak
Tuz, pul biber, karabiber
2 su bardağı zeytinyağı
Gaziantep Tarzı Yağlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur, (simit) biber salçası, domates, baharatlar leğene alınıp yoğurulur.
Soğan, sarımsak küçük küçük kıyılır.
Bir kenarda hepsi yeterlice yedirilir.
Maydanoz ince ince doğranır.
Köfteye 1 su bardağı soğuk su dökülüp yoğurulur. Fazla suyla yoğurmayın.
Köfte kıvamını alınca köftenin yeşilliği üzerine dökülür.
Tavaya yağı koyulur ve güzelce ısıtılır.
Yanan yağ leğendeki yeşilliğin üzerine gezdirilir.
Daha sonra 2 dakika yoğurup köfte sıkılıp servis edilir.