Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gaziantep Usulü Soğan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gaziantep Usulü Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo arpacık soğanı
800 gr kıyma
3 tane patates(çocuklar için)
1 tatlı kaşığının ucuyla tuz
1 tatlı kaşığının ucuyla karabiber
1 tatlı kaşığının ucuyla pul biber
Sosu için;
1 kase su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı nar ekşisi

Gaziantep Usulü Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanların iki ucunu da kesiyoruz. Kabuklarını soymadan yıkayarak süzdürüyoruz.
Kıyma, karabiber, tuzu ve pulbiberi yoğuruyoruz.
Soğanları ortadan ikiye kesiyoruz siz ayırmadan da kesebilirsiniz sizin tercihinize kalmış.
Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde alıyoruz daha sonra soğanların içine yerleştiriyoruz.
Soğanları şekilde görüldüğü gibi tepsiye sıkça diziyoruz.
Ben çocuklar için orta kısmına patates kesip aralarına kıyma koyup dizdim koymasanızda olur.
Sosu için; nar ekşisi, suyu, tuzu, karabiberi bir kapta karıştırarak kebabımızın her tarafına gelecek şekilde üzerine gezdiriyoruz.
200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Üzeri iyice kızardığında yemeğimiz pişmiştir.
Tek başına ana yemek olarak yapabilirsiniz ama ben yanında pilav çorba, ayran olarak sundum isteğe göre yapmayada bilirsiniz.
Afiyet olsun.

Gaziantep Usulü Soğan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst