Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gaziantep Usulü Soğan Aşı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gaziantep Yordamı Soğan Aşı Tanımı İçin Gereçler
600 gram kuşbaşı et
500 gram arpaçık (kıska) soğan
1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı nohut
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Haspir

Gaziantep Tarzı Soğan Aşı Tanımı Yapılışı

Bir tencerede kuşbaşı et, 3 kaşık zeytinyağı ile suyunu çekene kadar kavrulur.
Soyulmuş soğanlar ve salça kavrulan etin üzerine ek edilir göz kararı soğanların üzerine çıkacak kadar kaynar su ek edilerek soğan ve nohut yumuşayana kadar pişirilir.
Soğan aşına pişmeye yakın 1 kaşık nar ekşisi konarak 2 taşım kaynatılır ve ocak kapatılır.
Yemeğin üzerine karabiber serpilerek dinlendirilir.Soğan aşı pirinç yahut bulgur pilavı ile birlikte afiyetle yenir Deneyen yapan herkese afiyet olsun
 
Geri
Üst