- Konu Yazar
- #1
Gaziantep Yordamı Soğan Aşı Tanımı İçin Gereçler
600 gram kuşbaşı et
500 gram arpaçık (kıska) soğan
1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı nohut
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Haspir
Gaziantep Tarzı Soğan Aşı Tanımı Yapılışı
Bir tencerede kuşbaşı et, 3 kaşık zeytinyağı ile suyunu çekene kadar kavrulur.
Soyulmuş soğanlar ve salça kavrulan etin üzerine ek edilir göz kararı soğanların üzerine çıkacak kadar kaynar su ek edilerek soğan ve nohut yumuşayana kadar pişirilir.
Soğan aşına pişmeye yakın 1 kaşık nar ekşisi konarak 2 taşım kaynatılır ve ocak kapatılır.
Yemeğin üzerine karabiber serpilerek dinlendirilir.Soğan aşı pirinç yahut bulgur pilavı ile birlikte afiyetle yenir Deneyen yapan herkese afiyet olsun
600 gram kuşbaşı et
500 gram arpaçık (kıska) soğan
1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı nohut
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Haspir
Gaziantep Tarzı Soğan Aşı Tanımı Yapılışı
Bir tencerede kuşbaşı et, 3 kaşık zeytinyağı ile suyunu çekene kadar kavrulur.
Soyulmuş soğanlar ve salça kavrulan etin üzerine ek edilir göz kararı soğanların üzerine çıkacak kadar kaynar su ek edilerek soğan ve nohut yumuşayana kadar pişirilir.
Soğan aşına pişmeye yakın 1 kaşık nar ekşisi konarak 2 taşım kaynatılır ve ocak kapatılır.
Yemeğin üzerine karabiber serpilerek dinlendirilir.Soğan aşı pirinç yahut bulgur pilavı ile birlikte afiyetle yenir Deneyen yapan herkese afiyet olsun