Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gaziantep Usulü Sarma Dolma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gaziantep Usulü Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler
10-15 adet biber ve bir tane lahana
İç harcı için;
3 bardak pirinç
2 orta boy soğan
8-10 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
150-200 gram çekilmiş kuyruk yağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Suyuna;
2-3 diş limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz (Damak zevkinize göre ayarlanabilirsiniz)

Gaziantep Usulü Sarma Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanamızı yumuşayana kadar haşlıyoruz, biber ise 6-7 dk haşlıyoruz. Soğan ve sarımsakları ince ince doğruyoruz, pirincimizi yıkayıp derin bir kaba alıp iç malzemeleri birbiri ile karıştırıyoruz.
Haşlanan kurutmalıkları yarıya kadar sık olmamak şartı ile dolduruyoruz (Çok koyarsak dışına çıkabilir veya rahat pişmeyebilir) sarmalarıda sarıp, tenceremize diziyoruz.
Dolma taşını koyup üzerine önceden kaynamış suyu (Üzerini kapatacak kadar) ekliyoruz ocağın altını açıyoruz, kaynamaya çıkınca kısık ateşe alıyoruz.
Dolma ve sarmamızın suyuna bir tatlı kaşığı kadar tuz iki üç diş limon tuzu (İsteğe göre yarım limonda olabilir) ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra 15-20 dk dinlendiriyoruz afiyet olsun.
Not: Genelde patlıcan biber kabak kurutmalığını karışık olarak yapıyoruz aynı tarif ile karışık sarma dolma yapabilirsiniz.

Gaziantep Usulü Sarma Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst