- Konu Yazar
- #1
Gaziantep Usulü Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 küçük soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
Çorba için;
1,5 lt sıcak su
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 tatlı kaşığı nane
Gaziantep Usulü Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köfteleri yapmakla başlayalım. Kıyma, ince doğranmış yada rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alıp iyice yoğuralım. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp 1-2 kaşık zeytinyağı eklediğimiz kızgın tavada kızartalım.
Bir tencereye 1,5 litre sıcak suyu ve pirinçi koyup pirinçler iyice pişene kadar kaynatalım, haşlanmış nohudu ekleyelim. 3-5 dk birlikte kaynamaya bırakalım. Bu arada terbiyesini hazırlayalım;.
Bir kaba yoğurt, un, tuz, limon suyu ekleyip çırpalım. Ocakta kaynayan çorba suyundan bir kaç kepçe alarak terbiyemize ekleyelim ve hızlıca karıştıralım, böylece yoğurt kesilmeden terbiyenin ılımasını sağlayalım.
Ilıyan terbiyemizi yavaşça çorbaya ekleyelim. Kızarttığımız köfteleri de çorbaya ekleyip 2-3 dk kaynatalım, sonra ocağı kapatalım.
Sosu için bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştıralım ve çorbamızın üzerine gezdirelim. Afiyet şifa olsun.
Gaziantep Usulü Lebeniye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 küçük soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
Çorba için;
1,5 lt sıcak su
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 tatlı kaşığı nane
Gaziantep Usulü Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köfteleri yapmakla başlayalım. Kıyma, ince doğranmış yada rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alıp iyice yoğuralım. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp 1-2 kaşık zeytinyağı eklediğimiz kızgın tavada kızartalım.
Bir tencereye 1,5 litre sıcak suyu ve pirinçi koyup pirinçler iyice pişene kadar kaynatalım, haşlanmış nohudu ekleyelim. 3-5 dk birlikte kaynamaya bırakalım. Bu arada terbiyesini hazırlayalım;.
Bir kaba yoğurt, un, tuz, limon suyu ekleyip çırpalım. Ocakta kaynayan çorba suyundan bir kaç kepçe alarak terbiyemize ekleyelim ve hızlıca karıştıralım, böylece yoğurt kesilmeden terbiyenin ılımasını sağlayalım.
Ilıyan terbiyemizi yavaşça çorbaya ekleyelim. Kızarttığımız köfteleri de çorbaya ekleyip 2-3 dk kaynatalım, sonra ocağı kapatalım.
Sosu için bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştıralım ve çorbamızın üzerine gezdirelim. Afiyet şifa olsun.
Gaziantep Usulü Lebeniye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı