AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gaziantep Usulü Karışık Dolma Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gaziantep Yöntemi Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler
15 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
5 adet kuru acur
5 adet kuru kabak
30-40 adet salamura yaprak
Yarım kilo haşlanmış lahana
İç gereci;
2 baş soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı karışık salça
Sosu;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
1,5 litre kaynar su

Gaziantep Tarzı Karışık Dolma Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yağı koyuyoruz. Yağ ısınınca soğanları düzgünce kavuruyoruz.
Sarımsağı rendeleyip atıyoruz.
Salçayı koyup kavurunca baharatları atıyoruz.
Bir iki kez karıştırıp su da yıkadığımız pirinçleri atıp güzelce karıştırıp 3 su bardağı suyu ekliyoruz.
Sırasıyla lahana, patlıcan, kabak, acur ve biberleri haşlıyoruz.
Yaprakları tuzu gitsin diye haşlıyoruz.
Önce en alta patlıcanları, kabakları ve acurları doldurup diziyoruz.
Üzerine biberleri doldurup diziyoruz.
Ardından salamura yaprakları sarıp diziyoruz.
Lahanaları sarıp dizdikten sonra üzerine yük koyup sosu hazırlıyoruz.
Sosu ekleyip evvel yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
Sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Gaziantep Yolu Karışık Dolma Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst