- Konu Yazar
- #1
Gaziantep Metodu İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç gereçleri için;
500gr kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3,4 tane soğan
1bardak ceviz içi
Tuz
Pul biber
Karabiber
Köfte materyalleri için;
500gr ince bulgur
Yaklaşık 3 su bardağı olağan su
Yarım su bardağı irmik
2su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı antep salçası
Gaziantep Tarzı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına bulgur ile irmiği alıyoruz, su yardımı ile ıslanalım ağzını kapatarak dinlenmeye bırakalım.
Bir taraftan ocağa aldığımız tencerenin içine evvel kıymamızı alalım kıymalar rengini değiştiresiye kadar kavuralım. Üzerine yağımızı ek edelim, sonra soğanlarımızı alalım baharatlarımızı ek edelim, soğanlara ölünceye kadar pişirelim.
En son cevizlerimizi katalım birazda cevizle kavurduktan sonra ocağı kapatıp, içimizi soğumaya alalım.
Gelelim köftemize şişen bulgur ve irmiğe baharatlarımızı kattıktan sonra güzelce yoğuralım yumuşak bir kıvama geldiğinde unumuzu ek edelim.
Unu yedirdikten sonra hamurumuz hazır hale geldikten sonra elimizi ıslatarak küçük bezeler yapalım. Daha sonra bezeleri işaret parmağımızla uygunum içini doldurup limon biçimini alacak formda kapatalım.
Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun dilerseniz buzluğa atıp donuk bir formda istediğiniz vakit kızarta bilirsiniz.
Gaziantep Metodu İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç gereçleri için;
500gr kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3,4 tane soğan
1bardak ceviz içi
Tuz
Pul biber
Karabiber
Köfte materyalleri için;
500gr ince bulgur
Yaklaşık 3 su bardağı olağan su
Yarım su bardağı irmik
2su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı antep salçası
Gaziantep Tarzı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına bulgur ile irmiği alıyoruz, su yardımı ile ıslanalım ağzını kapatarak dinlenmeye bırakalım.
Bir taraftan ocağa aldığımız tencerenin içine evvel kıymamızı alalım kıymalar rengini değiştiresiye kadar kavuralım. Üzerine yağımızı ek edelim, sonra soğanlarımızı alalım baharatlarımızı ek edelim, soğanlara ölünceye kadar pişirelim.
En son cevizlerimizi katalım birazda cevizle kavurduktan sonra ocağı kapatıp, içimizi soğumaya alalım.
Gelelim köftemize şişen bulgur ve irmiğe baharatlarımızı kattıktan sonra güzelce yoğuralım yumuşak bir kıvama geldiğinde unumuzu ek edelim.
Unu yedirdikten sonra hamurumuz hazır hale geldikten sonra elimizi ıslatarak küçük bezeler yapalım. Daha sonra bezeleri işaret parmağımızla uygunum içini doldurup limon biçimini alacak formda kapatalım.
Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun dilerseniz buzluğa atıp donuk bir formda istediğiniz vakit kızarta bilirsiniz.
Gaziantep Metodu İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı