AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gaziantep Usulu Ciğer Kavurma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Gaziantep Adabı Ciğer Kavurma Tanımı İçin Materyaller
2 kg akciğer (Kasapta çektirdim kuzu akciğer)
200gr kuyruk yağı
500kuru soğan
5kaşık kadar zeytin yağı
4 adet kapya biber
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Salça

Gaziantep Yolu Ciğer Kavurma Tanımı Yapılışı

Ciğeri düdüklüde fışladıktan sonra 2 kg akciğeri 35 dakika haşladım fakat pişme müddeti kg nazaran değişir ciğeriniz azsa pişme müddeti ona nazaran kısa olur denetimli haşlayın.
Kuyruk ve zeytin yağını yeterlice kavurup doğradığınız soğan ve kapya biberi ekleyin.
2 dakika kadar kavurup salça baharatlar ve haşlanan ciğeri katıp uygunca kavurdum baharatları kendi damak zevkinize nazaran katın soğutup.
Porsiyonlayıp dondurucuya attım 2ay kadar tazeliğini koruyor. Deneyen herkese afiyet olsun
 
Geri
Üst