Gaziantep Öccesi (Mücver) Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo taze soğan
Yarım kilo taze sarımsak
4 bağ maydanoz
1 adet patates rendesi
7 adet yumurta
10 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kimyon
1 su bardağı su
Gaziantep Öccesi (Mücver) Tanımı Yapılışı
Soğan sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır.
Patates soyulup rendelenir.
Soğan ve sarımsak kimyon dışındaki baharatlarla bir hoş yoğurulur içeresine maydanoz eklenir biraz daha yoğurulur.
Daha sonra patatesi yumurtayı ve unu da ekleyip bir hoş karıştırılır.
Son olarak da kimyon ve su eklenip karıştırılır.
Kaşık kaşık kızgın yağın içerisine bırakılır gerili önlü kızartılır.
Kıvamı kek harcından bir tık akışkan olacak halde suyunu ve ununu ayarlayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Yarım kilo taze soğan
Yarım kilo taze sarımsak
4 bağ maydanoz
1 adet patates rendesi
7 adet yumurta
10 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kimyon
1 su bardağı su
Gaziantep Öccesi (Mücver) Tanımı Yapılışı
Soğan sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır.
Patates soyulup rendelenir.
Soğan ve sarımsak kimyon dışındaki baharatlarla bir hoş yoğurulur içeresine maydanoz eklenir biraz daha yoğurulur.
Daha sonra patatesi yumurtayı ve unu da ekleyip bir hoş karıştırılır.
Son olarak da kimyon ve su eklenip karıştırılır.
Kaşık kaşık kızgın yağın içerisine bırakılır gerili önlü kızartılır.
Kıvamı kek harcından bir tık akışkan olacak halde suyunu ve ununu ayarlayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.