AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gaziantep il mi ilce mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gaziantep il mi ilçe mi?​

Gaziantep iline bağlı 9 ilçe bulunmaktadır. İlçeler Güneydoğu Anadolu Bölgesi içinde yer alır.

Sivas il mi ilçe mi?​

Sivas, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir.

Adana’ya bağlı bir ilçe mi?​

Adana’ya bağlı bir ilçe mi?
Adana iline bağlı 15 ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Çukurova. Sarıçam.

Sivas en büyük ilçesi hangisi?​

Sivas en büyük ilçesi hangisi?
2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Merkez, nüfusu en az olan ise Doğanşar ilçesidir.

Gaziantep ne zaman il oldu?​

Antep, 1908 yılında yapılan idari düzenlemede sancak merkezi oldu. 1913 yılında Kilis ve Halfeti Antep Sancağına bağlandı. 1918 tarihinde Halep’in İngilizler tarafından işgal edilmesi üzerine bağımsız sancak oldu. Cumhuriyetin ilanından sonra, 1924 yılında tüm sancaklar kaldırılarak il statüsüne dönüştürüldü.

Gaziantep kaçıncı il?​

8. Gaziantep Gaziantep, eski ve halk arasındaki adıyla Antep, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık sekizinci şehri. 2013 itibarıyla 1.844.438 nüfusa sahiptir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sanayi ve gelişmişlik bakımından birincidir.

Sivas hangi ilçede?​

Sivas hangi ilçede?
Sivas ilinde 17 ilçe vardır….Kaymakamlar.
Sivas İli Görevdeki Vali ve Kaymakamlar | İl-İlçe | Koyulhisar
6
Vali-Kaymakam | Nurbaki YALÇIN
1990-Kayseri
20 Ağustos 2021

Sivas ne zaman il oldu?​

Sivas ne zaman il oldu?
Tanzimat sonrasında ise yeni yönetim anlayışı ile Osmanlı şehirlerinin yapısında önemli dönüşümler olmuştur. Osmanlı, Sivas şehrini, 1864 yılında vilayet yapmış, kendisine Amasya, Tokat ve Şebinkarahisar sancakları bağlanmıştır. Salnamelere göre 1871 yılında şehrin nüfusu 16.000’dir.

Adana’ya bağlı kaç tane ilçe var?​

Adana’nın ilçeleri sırası ile; Adana, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir şeklindedir. Adana’nın Kaç İlçesi Vardır? Adana’da toplam olarak 15 ilçe bulunur. Adana’nın en kalabalık ilçesi ise Seyhan’dır.

Adana nereye bağlı?​

Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde olan Adana’nın şehir merkezi Seyhan Nehrinin üzerindedir. Türkiye’nin kalabalık şehirlerinden biri olan Adana ili Mersin, Hatay ve Osmaniye ile komşudur.

Antepliler nereden geldi?​

Antepliler nereden geldi?
Bölgeye gelen Türkler, Oğuzlar soyundandır (Türkmenler). Haçlılar Suriye’ye geldikleri zaman bu bölge Halep Selçukluları’nın elinde bulunuyordu. Türklerin elinden çıkan Dülük önce Edessa (Urfa) Kontluğuna (1098) daha sonra Josselin de Courtenai tarafından Maraş’ta kurulan Senyörlüğe tâbi edilmiştir.

Sivas neyi ile meşhur?​

Sivas neyi ile meşhur?
Sivas’ın en meşhur yemekleri arasında kesme aşı, babiko, madımak, etli ekmek, içli köfte, peskütan çorbası, pezik, sübüra, sirok, sivas katmeri, hıngel, sivas ketesi, divriği pilavını sayabiliriz. Tarihiyle, kültürüyle, yöresel yemekleriyle Sivas kendine has bir ruh taşıyan, özel bir şehrimizdir.
 
Gaziantep iline bağlı 9 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçeler Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Gaziantep, Türkiye'nin en kalabalık sekizinci şehri olup 1.844.438 nüfusa sahiptir.

Sivas iline ise 17 ilçe bağlıdır. En kalabalık ilçe ise Merkez ilçedir, nüfusu en az olan ise Doğanşar ilçesidir. Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir ve Tanzimat sonrasında 1864 yılında vilayet statüsüne yükseltilmiş, Osmanlı'ya bağlı olarak Amasya, Tokat ve Şebinkarahisar sancaklarına katılmıştır.

Adana iline bağlı 15 ilçe bulunmaktadır. En kalabalık ilçesi ise Seyhan'dır. Adana, Akdeniz Bölgesi'nde bulunarak Mersin, Hatay ve Osmaniye illeriyle komşudur.

Antep, geçmişte Halep Selçukluları'nın elinde bulunan bir bölgeydi ve Türklerin Oğuzlar soyundan olan Türkmenler tarafından yerleşim gerçekleştirilmiştir.

Sivas'ın yöresel yemekleri arasında kesme aşı, babiko, madımak, içli köfte, peskütan çorbası, sivas katmeri gibi lezzetler bulunmaktadır. Ayrıca Sivas, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de dikkat çeken bir şehirdir.
 
Geri
Üst