AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gazi Universitesi nasil bir yer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gazi Üniversitesi nasıl bir yer?​

Türkiye’nin en çok fakülte ve yüksekokuluna sahip üniversitesidir. Güçlü ve nitelikli akademik kadroya sahiptir. Yenilikçi ve girişimci bir üniversitedir. Üniversitelerarası akredite programlar sayesinde uluslararası düzeyde diploma geçerliliğine sahiptir.

Gazi Üniversitesi DD geçer mi?​

Gazi Üniversitesi DD geçer mi?
(7) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir.

Gazi yüz yüze mi?​

Gazi yüz yüze mi?
🔺Gazi Üniversitesi 2020-2021 eğitim yılı güz döneminde derslerin hibrit (uzaktan öğretim + yüz yüze) yapılmasına karar verdi. 🔺Hibrit sistemde bölüm ayrımı yapılmamış.

Gazi OBS nasıl girilir?​

Öğrenci Bilgi Sistemi’ne nasıl giriş yapabilirim? Öğrenci Bilgi Sistemi’ne Öğrenci numaranız ve eski Öğrenci Bilgi Sistemi şifrenizi kullanarak giriş yapabileceksiniz. Sorun yaşayan veya eski şifresini unutan öğrencilerimiz E-Devlet sistemi şifrelerini kullanarak da sisteme giriş yapabileceklerdir.

Gazi Üniversitesi iyi bir üniversite mi?​

Gazi Üniversitesi iyi bir üniversite mi?
Türkiye’nin en güzel kampüsleri arasında yer alır. Ağacı bol, tarihi rektörlük binasına sahip, her türlü spor faaliyetlerinizi yapabileceğiniz kapalı/açık spor salonları, açık/kapalı kafeteryalar bulunmaktadır. İİBF-Hukuk Fakültesi yerleşkesi ise Ankara’nın ulaşımı en rahat fakültesidir.

Gazi Üniversitesinde devam zorunluluğu var mı?​

Gazi Üniversitesinde devam zorunluluğu var mı?
MADDE 17 – (1) Öğrencilerin teorik derslere % 70, uygulamalı derslere % 80 oranında devamları zorunludur. Derslere ve öteki öğretim faaliyetlerine devam durumu öğretim elemanı tarafından tespit edilir.
Gazi Üniversitesi Online mi?​
Gazi Üniversitesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında güz yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde teorik dersler ve bunlarla ilgili laboratuvar uygulamalarının uzaktan ve dijital öğretim yöntemleri ile yapılmasını kararlaştırdı.

Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Olacak mı?​

Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Olacak mı?
Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazıları ve Gazi Üniversitesi Senatosunun 11.09.2020 tarihli kararına binaen 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde eğitim faaliyetlerinin hibrit (uzaktan eğitim + yüz yüze) bir şekilde yapılmasına karar verilmiştir.

Gazi Üniversitesi öğrenci şifresi nasıl alınır?​

Gazi Üniversitesi öğrenci şifresi nasıl alınır?
Öğrencilerimiz, https://epostatalep.gazi.edu.tr adresinden öğrenci bilgi sistemi numara ve şifrelerini kullanarak yeni şifre oluşturabilmektedir.

Gazi Üniversitesi Kayıt Nasıl Yapılır?​

Üniversitemize yeni yerleşen adaylar https://turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden e-Devlet şifrelerini kullanarak elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırabileceklerdir.

Marmara Üniversitesi iyi bir üniversite mi?​

Marmara Üniversitesi iyi bir üniversite mi?
Marmara Üniversitesinin İstatistiksel Akademik Verileri Üniversitelerin en temel çalışması olarak akademi çalışmaları Marmara Üniversitesinde büyük bir öneme sahiptir. ODTÜ tarafından her yıl yapılan URAP üniversite derecelendirme sıralamasında 2019-2020 yılında Marmara Üniversitesinin sıralaması 18’dir.

Gazi Üniversitesi Tek kampüs mü?​

Gazi Üniversitesi Tek kampüs mü?
Gazi’nin Ana kampüs, İİBF-Hukuk, Mühendislik-Mimarlık, İletişim ve Hazırlık olmak üzere 4 farklı yerleşkesi bulunmaktadır. Ana kampüste Fen-Edebiyat, Teknoloji, Eczacılık, BESYO, Teknoloji ve Eğitim Fakültesi bulunmaktadır. Kampüs girişine kadar dolmuşlar gelmektedir. Beşevler metroya 10 dakika yürüme mesafesindedir.

Gazi Üniversitesi Merkez Kampüste hangi bölümler var?​

Merkez yerleşkede bulunan akademik, idari ve sosyal birimler şöyledir:
- Rektörlük.
- Eczacılık Fakültesi.
- Fen Fakültesi.
- Gazi Eğitim Fakültesi.
- Teknoloji Fakültesi.
- Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Fen Bilimleri Enstitüsü
- Kazaları Araştırma ve Önleme Enstitüsü

Gazi Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük fakülte ve yüksekokuluna sahip üniversitelerinden biridir ve güçlü akademik kadrosuyla dikkat çeker. Yenilikçi ve girişimci bir yapısı vardır ve uluslararası düzeyde geçerliliği olan akredite programlara sahiptir. Kampüsü güzel ve geniş alanlara sahip olup, çeşitli spor ve sosyal aktiviteler için olanaklar sunmaktadır.

Gazi Üniversitesi'nin ders geçme sistemi ise AA'dan DD'ye kadar olan notların kabul edilmesi şeklinde olduğundan, DD notu da dersi geçme anlamına gelmektedir. Devam zorunluluğu ise teorik derslerde %70, uygulamalı derslerde ise %80 olarak belirlenmiştir.

2020-2021 eğitim yılında Gazi Üniversitesi, hibrit eğitim modeline geçmiş olup dersler hem uzaktan öğretim hem de yüz yüze yapılmaktadır. Öğrenci Bilgi Sistemi'ne giriş için öğrenci numarası ve şifre kullanılabileceği gibi E-Devlet sistemi şifresi de kullanılabilmektedir.

Gazi Üniversitesi kayıt işlemleri için e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Öğrenciler öğrenci bilgi sistemi numara ve şifrelerini kullanarak yeni şifre oluşturabilirler. Merkez kampüste bulunan bölümler arasında Rektörlük, Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Teknoloji Fakültesi gibi akademik ve idari birimler bulunmaktadır.

Marmara Üniversitesi hakkında da bilgi vermişsiniz, URAP üniversite derecelendirme sıralamasında 2019-2020 yılında 18. sırada olduğu belirtilmiş. Bu bilgi de Marmara Üniversitesi'nin akademik başarısını göstermektedir.

Son olarak, Gazi Üniversitesi'nin farklı yerleşkeleri ve bölümleri hakkında detaylı bilgi verilmiş. Beşevler metro istasyonuna yakın olması da ulaşım açısından önemli bir avantajdır. Bu bilgiler ışığında Gazi Üniversitesi'nin genel yapısı ve özellikleri hakkında detaylı bir bilgi sunulmuş oldu.

Geri