AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Hakkında - Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Tanıtım - Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Resimleri - Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu İletişim

Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuzun kuruluşundan bugüne gelinceye kadar bir çok değişikliklere uğramıştır. Gazi İlkokulu’nun başlangıcı olan ilk kız okulu 1876 yılında (Küçük Okul) adıyla zamanın Kaymakamı Rafet Bey tarafından açıldı.

Okul binası aynalı camii karşısında küçük bir bina idi. Bu okul çok başarılı öğrenciler yetiştirerek öğrenimini yıllarca sürdürdü. Sonradan “Büyük Okul” denilen ikinci bölümü açıldı.

Okulumuz başlangıcından günümüze kadar çeşitli binalarda öğrenimine devam etmiştir. Örneğin soğuk tulumba yöresindeki Selimzade ailesinin evleri, Ahlatoğulları’nın konağı, kilise binası gibi. Kilise binasında öğrenim yapıldığı sıralarda Cumhuriyet ilan edildi. Gazi İlkokulu tüm kadrosuyla bu kutlamalara katıldı.

Okulumuzun bugün ki binasının temeli 1926 yılında atılmıştır. 1928 yılında tamamlanmış yirmi bin liraya mal olmuştur.

Atatürk şapka inkılabından önce Akhisar’a uğradıklarında Gazi Okulu bay ve bayan öğretmenleri Ata’yı şapka ile karşılamışlardır.

Bu hareket Atatürk’ü çok duygulandırmış ve çağdaş Türk öğretmenlerine teşekkür etmiştir.

Yüzlerce değerli öğretmen bu okulda çalışmış, binlerce öğrenci yetiştirmiştir.

01 Eylül 1995 tarihinde, 1975 yılında Eğitim öğretime açılan Akhisar Orta Okulu ile Gazi İlkokulu birleşerek Gazi İlköğretim Okulu olarak öğretime devam etmiştir. 1996-1997 Eğitim ve öğretim yılında 8 yıllık eğitim yasası kabul edilince, 1989 yılında Gazi İlkokulu bahçesinde yapılan A.Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulu ile birleşerek 29.09.1997 tarihinde GAZİ - A.VEHBİ BAKIRLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU adı ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Akhisar’ın en köklü ve en eski okullarından biri olan Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu’nun yücelmesi için çalışan, hayatta olan ve olmayan tüm görevlileri saygı ve teşekkürle anıyoruz.

Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Akhisar
Okulun Telefonu: 236 4141881
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Ulu Cami Mah. 44 Sk No:4
Okulun Web Adresi: http://www.gaziokulu.k12.tr/

Okulun E-Posta Adresi: 384924@meb.k12.tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Resimleri :