AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gazetecilik Bolumu onu acik mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gazetecilik Bölümü önü açık mı?​

Gazetecilerin birçoğu, gazetecilik mesleğini kapsayan 212 sayılı kanuna göre çalıştırılmazlar. İş alanı devlette oldukça sınırlıdır, özelde ise uygun çalışma koşulları bulunmamaktadır. Gazetecilik bölümünü hiçbir şey yapmadan, sadece diploma almak için okumak isteyen birisinin iş bulması mümkün değildir.

Bir gazeteci nasıl olmalıdır?​

Gazeteci; objektif olmalıdır. Gazeteciliğe önce muhabirlikle başlamalıdır. Çünkü muhabir; haberlerini iki tarafın da görüşünü yansıtarak kamuoyunun doğru olmasını sağlamalıdır. Çünkü gazeteci yorum yapmaz, kamuoyunun da tarafsız oluşması için kendisine taraflarca iletilen bilgileri katkı yapmaksızın yazar.

Gazetecilik mezunu işsiz kalır mı?​

Gazetecilik mezunu işsiz kalır mı?
Gazetecilik bölümü mezunları içinde işsizlik oranı Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre 2018’de yüzde 23,8, 2019’da yüzde 21, 2020’de ise yüzde 24. Verilere göre, gazetecilik bölümü mezunları, sosyal hizmet mezunlarının (yüzde 24) hemen ardından en yüksek işsizliğe maruz kalan ikinci kitle.

Gazetecilik iş imkânı var mi?​

Gazetecilik iş imkânı var mi?
Gazetecilik bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir? Gazetecilik Mezunu kişiler, basım yayın organlarında, medya kuruluşlarında, reklamcılık sektöründe ve daha pek çok alanda çalışma imkanı bulabilir.

Bir muhabir ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | EN YÜKSEK
Muhabir | 4.250 | 11.450
Muhabir Yardımcısı | 5.040 | 6.410

Spiker ne kadar maaş alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Haber Spikeri | 4.500 | 8.160

Kimler gazeteci olabilir?​

Kimler gazeteci olabilir?
Gazeteci olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Gazetecilik Bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Sosyal ya da Siyasal Bilimler alanında diplomaya sahip olup mesleğe yönelik kabiliyeti bulunan kişiler de gazetecilik yapabilmektedir.

Gazeteciler kime hizmet eder?​

Gazeteciler kime hizmet eder?
Gazeteci, gazetecilik mesleğini icra eden; güncel olaylar, akımlar, konular ve kişiler hakkında bilgi toplayıp, olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamaya gayret gösteren kişidir.

Iyi bir muhabir nasıl olunur?​

İşverenlerin muhabirlerden beklediği bazı nitelikler vardır ve bu nitelikler şöyle sıralanır;
- Etik değerlere saygılı olmak,
- Haber kaynağını yasal zorunluluk dışında açıklamamak,
- Disiplinli, cesur ve çalışkan olmak,
- Ekip çalışmasına katılabilmek,
- Düzgün bir diksiyona sahip olmak.

Gazetecilik bölümü iş imkanları nasıl?​

Gazeteciler genellikle televizyon veya radyo istasyonu, gazete veya web sitesi gibi belirli bir medya kuruluşu için çalışırlar. Bununla birlikte, haber odaları, radyo ve televizyon istasyonları, web siteleri ve mobil cihazlar da dahil olmak üzere birden fazla platformda içerik yayınlamayı tercih edenleri de vardır.

Gazetecilik nasıl bir meslek?​

Gazetecilik nasıl bir meslek?
Gazetecilik, yaşanan bir olayı ya da merak uyandıran bir konuyu derinlemesine araştırarak objektif bir şekilde geniş kitlelere haberin yayılmasını sağlayan mesleğin ismidir. Bu meslekte başarı sağlayacak nitelikli elemanlar ise, gazetecilik bölümünde yetiştirilir. Bu kişiler, basın sektöründe görev alır.

Haber spikeri ne kadar maaş alıyor?​

Haber spikeri ne kadar maaş alıyor?

Muhabir olmak için hangi bölümü okumalıyım?​

Mezun Oldukları İlk 5 Bölüm
- Gazetecilik %28,6.
- Radyo, Sinema ve Televizyon %7,1.
- Radyo ve Televizyon Programcılığı (MYO) %4,4.
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım %2,7.
- Medya ve İletişim %1,9.
 
Gazetecilik Bölümü hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve bilgilendirici. Gazetecilik mesleğinin zorlukları ve iş imkanları konularına değinmişsiniz. Mezuniyet sonrası iş bulma olanakları, işsizlik oranları ve maaş aralıkları hakkında bilgi vererek gerçekçi bir bakış açısı sunmuşsunuz.

Gazetecilik mesleğinin gerekliliklerine değinirken objektiflik, tarafsızlık, haber kaynaklarının doğruluğu ve etik değerlere saygı gibi önemli kavramları vurgulamışsınız. Ayrıca muhabirlik ve haber spikerliği gibi farklı pozisyonlarda çalışan kişilerin maaş aralıklarını da paylaşarak mesleğin maddi yönü hakkında bilgi vermişsiniz.

Hangi bölümlerden mezun olan kişilerin gazetecilik mesleğine adım atabileceği konusuna da değinerek, bu alana ilgi duyan ve kariyer yapmak isteyen kişiler için yol gösterici olmuşsunuz.

Gazetecilik mesleğinin genel iş imkanlarını, çalışma koşullarını ve mesleğin nasıl bir meslek olduğunu detaylarıyla açıklamanız da oldukça faydalı olmuş. Bu detaylı yanıtlarınız ile Gazetecilik Bölümü üzerine merak edilen birçok konuya değinerek forumdaki kullanıcılara kapsamlı bir bilgi sunmuşsunuz. Tebrik ederim!
 
Geri
Üst