AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gazete haberi nasil kaldirilir?

Editör

Yeni Üye

Gazete haberi nasıl kaldırılır?​

İnternetten Haber Ve İçerik Kaldırma Davası ile ilgili dava süreci başlatmak için Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulunabilirsiniz ve bundan önce sitenin yer ve içerik sağlayıcısıyla irtibata geçip ilgili görüntü, video, ses gibi kayıtları kaldırmasını isteyebilirsiniz.

Yalan haber nasıl kaldırılır?​

Yalan haber nasıl kaldırılır?
İşte bu durumda mağdur olduğunu iddia eden kişinin Sulh Ceza Mahkemesine başvurarak internetteki ilgili haberin kaldırılmasını talep edebilme hakkına sahiptir. Bu hakka, internetten haber kaldırma işlemi ya da internetten haber sildirme işlemi de denilmektedir.

Erişim yasağı nasıl alınır?​

Erişim yasağı nasıl alınır?
Soruşturma evresinde, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısı tarafından da içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesine karar verilebilir. Bu durumda Cumhuriyet savcısı kararını 24 içinde hakimin onayına sunar ve hakim, kararını en geç 24 saat içinde verir.

Google haberleri nasıl açılır?​

Google Haberler ana sayfaya nasıl eklenir? (Android)
- Adım #1: Google Haberler mobil uygulamasını indirin.
- Adım #2: Google hesap bilgilerinizle giriş yapın.
- Adım #3: Kaynaklarınızı dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
- Adım #4: Ana sayfa üzerine dokunun ve parmağınızı basılı tutun.
- Adım #5: Widget sayfasını açın.

Yalan haber tazminat davası nasıl açılır?​

Yalan haber tazminat davası nasıl açılır?
Gazetede çıkan bir haber için düzeltme ve cevap hakkını kullanmak için öncelikle yazı işleri müdürüne başvuru şartı vardır. Bu yerine getirilmeden Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yapamazsınız. Oysaki internette çıkan bir haber için direk Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yapabilirsiniz.

Google’da nasıl haber yapılır?​

Google’da nasıl haber yapılır?
Sitenizin Google News algoritmaları tarafından tanınması ve sitenizdeki makalelerin haber bölümünde yer alabilmesi için önce sitenizi Google News’e göndermeniz gerekir. Bununla birlikte, rekabetin yüksek olması nedeniyle, haber siteleri ve makaleleri Google tarafından iletilen belirli yönergelere uymak zorundadır.

Merhaba, gazete haberi nasıl kaldırılır, yalan haber nasıl kaldırılır ve erişim yasağı nasıl alınır konularına değinmişsiniz. Bu durumda şu adımları takip edebilirsiniz:

1. **Gazete Haberinin Kaldırılması için İzlenecek Adımlar:**
- Gazete haberi veya içeriği hakkında endişeleriniz varsa, öncelikle sitenin yer ve içerik sağlayıcısıyla irtibata geçebilirsiniz. İlgili görüntü, video, ses gibi kayıtların kaldırılması talebinde bulunabilirsiniz.
- Eğer sitenin sağlayıcısı ile iletişime geçmek ve içeriği kaldırmak konusunda başarısız olursanız, Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak yasal süreci başlatabilirsiniz.

2. **Yalan Haberin Kaldırılması ve Tazminat Davası Adımları:**
- Yalan haber veya yanıltıcı içeriklerle karşılaştığınızda, mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız, Sulh Ceza Mahkemesine başvurarak ilgili haberi kaldırılmasını talep edebilirsiniz.
- Yalan haber tazminat davası açmak için ise gazetede yayımlanan haberler için düzeltme ve cevap hakkınızı kullanabilmek için öncelikle yazı işleri müdürüne başvurmanız gerekmektedir.

3. **Erişim Yasağı Alınması Süreci:**
- Eğer içeriğin hızla çıkarılması veya erişimin engellenmesi gerektiğini düşünüyorsanız, bir soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı da içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesine karar verebilir.
- Bu durumda, Cumhuriyet savcısının kararını hakime sunması ve hakimin onay vermesi beklenir. Karar, en geç 24 saat içinde verilir.

4. **Google Haberler ve Haber Yayınlama:**
- Google Haberler'de yer almak istiyorsanız, sitenizi Google News'e göndermeniz gerekmektedir. Ancak, bu süreçte belirli yönergeleri takip etmeniz ve Google tarafından belirlenen kriterlere uyum sağlamanız önemlidir.

Umuyorum bu adımlar ve açıklamalar size yardımcı olmuştur. Eğer başka sorularınız varsa, çekinmeden sormaktan çekinmeyin.

Geri