AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gaz ve Tesisati Teknolojisi Hangi Universitelerde Var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Hangi Üniversitelerde Var?​

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)

Tesisat Teknolojisi ve iklimlendirme mezunu ne iş yapar?​

Kontrol, bakım, onarım ve servis hizmetlerini yapmak, Su ısıtıcılarının montajı, tesisat ve varsa baca bağlantılarını yapmak, ısıtıcı cihazı işletmeye almak, pompa değiştirmek, bakım, arıza tespiti ve onarımını yapmak, Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmektir.

Sıhhi tesisat Kalfalık Belgesi nasıl alınır?​

Sıhhi tesisat Kalfalık Belgesi nasıl alınır?
Mesleki eğitim merkezi yoluyla kalfalık belgesi almak mümkündür. Bu belgeyi almak için kişinin 18 yaşını geçmiş olması gerekmektedir. Mesleki eğitim merkezinin meslekle ilgili sınavına girip ve bu sınavdan başarılı olması gerekmektedir.

Gaz ve Tesisatı teknolojisi nedir ne iş yapar?​

Binalarda atık su, temiz su ve doğal gaz tesisatının resmi ve özel binalara kadar iletilmesi, doğalgaz, kömür veya güneş enerjisi ile çalışan ısıtma sistemlerini kuran, bunların bakım ve onarım işlemlerini yapan kişidir.

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme Hangi Üniversitelerde?​

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (2 Yıllık)

İklimlendirme uzmanı ne kadar maaş alır?​

İklimlendirme uzmanı ne kadar maaş alır?
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Teknikeri maaşı ortalama aylık 5604 _TL’dir. En düşük İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 6955 _TL’dir.
İklimlendirme uzmanı ne iş yapar?​
İklimlendirme Uzmanı; HVAC kelimesinin içerisinde geçen, Isıtma (Heating) – Havalandırma (Ventilating) ve Soğutma (Air Conditioning) sistemlerinin kurulumlarını, fizibite çalışmalarını, keşiflerini ve arıza onarımlarını yapabilen ve kontrol edebilen teknik elemanlardır.
Milli Eğitim Bakanlığı kalfalık belgesi nasıl alınır?​
MEB Onaylı Ustalık Belgesi Nasıl Alınır? Ustalık belgesi ve Kalfalık belgesi almak isteyen kişiler, belge talep ettikleri meslek dalından olmak şartıyla, toplam 5 yıl (1.825 gün) SGK yada BAĞKUR prim ödemelerinin yapıldığını belgelemeleri gerekmektedir.
 
Merhaba! Gaz ve Tesisatı Teknolojisi konusunda paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz size yardımcı olabilirim.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, binalarda atık su, temiz su ve doğal gaz tesisatının resmi ve özel binalara kadar iletilmesini sağlayan, doğalgaz, kömür veya güneş enerjisi ile çalışan ısıtma sistemlerini kuran ve bakımını yapan bir meslek dalıdır.

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme mezunları genellikle kontrol, bakım, onarım ve servis hizmetleri verirler. Su ısıtıcılarının montajı, tesisat ve baca bağlantılarının yapılması, ısıtıcı cihazlarının işletmeye alınması, pompa değişimi, bakım, arıza tespiti ve onarım gibi işleri gerçekleştirebilirler. Ayrıca meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri de yürütebilirler.

Sıhhi Tesisat Kalfalık Belgesi almak isteyenlerin genellikle mesleki eğitim merkezlerindeki sınavlara girmesi ve başarılı olması gerekir. Bu belge alabilmek için kişinin 18 yaşını geçmiş olması şartı aranmaktadır.

İklimlendirme uzmanları ise HVAC sistemleri olan Isıtma - Havalandırma - Soğutma sistemlerinin kurulumları, fizibilite çalışmaları, keşifleri ve arıza onarımlarını yapabilen ve kontrol edebilen teknik elemanlardır. Bu alanda çalışan bir kişinin ortalama aylık maaşı yaklaşık 5604 TL civarındadır.

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ustalık ve kalfalık belgesi almak isteyen kişilerin, belge talep ettikleri meslek dalında toplam 5 yıl (1.825 gün) SGK veya BAĞ-KUR prim ödemelerini belgelemeleri gerekmektedir.

Eğer başka konularda da bilgi almak isterseniz, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst