Gaz izoleli hücre nedir?
Gaz İzoleli Hücre Nedir? Ana bara bağlantı noktasından kablo bağlantı noktasına kadar sızdırmaz gaz tankı içerisinde bulunur ve gaz olarak SF6 ((Kükürt Hekzaflorür / Sulphur Hexafluoride) kullanılır. SF6 gazı yüksek dielektrik dayanımı olan renksiz, kokusuz ve yanmaz bir sera gazıdır.GIS hücreleri nedir?
GIS hücrelerin primer kısımlarının büyük çoğunluğu kapalı ve gaz içerisinde olduğundan aşındırıcı, nemli ya da tozlu ortamlara karşı dayanıklıdır. Yükseklere çıkıldığında hava yoğunluğunun azalmasına bağlı olarak oluşan izolasyon seviyesinin düşmesinden çok daha az etkilenirler.Hava yalıtımlı hücre nedir?
Hava yalıtımlı metal mahfazalı hücreler ise gerilim altındaki baralar hava ile yalıtılmıştır ancak ayırıcı ve kesiciler SF6 gazı ile yalıtılmış bir tankın içinde bulunur. Enerjinin ayrılması ve kesilmesi SF6 gazlı bir ortamda yapılır. Baralar hava yalıtımlıdır.
Rmu hücre nedir?
RMU Serisi Komple SF6 Gaz Yalıtımlı Orta Gerilim Modüler Hücreler, artırılmış fonksiyonel özellikleri ve minimize edilmiş boyutlarıyla günümüzün gelişmiş O.G sekonder dağıtım sistemlerinde kullanılmakta olan modüler yapıya sahip şalt cihazlarıdır.Alçak gerilim dağıtım Panosu nedir?
Alçak Gerilim Panosu Fabrika, atölye ve iş yerlerinde elektrik enerjisinin ana dağıtımının yapıldığı panolardır. Bina tipi trafo merkezli tüketicilerde, trafo alçak gerilim çıkışı direkt olarak ana dağıtım panosuna gelir, oradan tali panolara enerji dağıtımı yapılır.Otoprodüktör hücresi ne işe yarar?
Otoprodüktör hücreleri genellikle Güneş santralleri ile hidroelektrik santrallerde kullanılmaktadır. Bu hücreler hidroelektrik, güneş ve rüzgar üretim santrallerinde, santrallerin elektrik şebekesine bağlandığı kısımlarda bulunurlar.