- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 206.191
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gaz hidrat ne işe yarar?
Gaz hidratlar tortullarda çimento görevi yaptığı için, oluşumu ve ayrışması tortulların duraylılığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. Büyük hacimdeki bir gaz hidrat çözünmesi meydana gelmesi durumunda, boşalan gaz ve sıvı hacmi, gaz hidrat tarafından işgal edilen hacmi aşar ve içsel boşluk basıncı aşırı derecede artar.Doğalgazın avantajları nelerdir?
Doğal gaz diğer yakıt türlerine göre daha temiz bir yakıttır. İçerisinde kükürt ve organik kükürt bileşikleri yok denecek kadar azdır. Böylece yanma sonucunda kükürtlü gazların atmosferi kirletmesi söz konusu değildir. Doğal gaz yandığında kül bırakmaz, çöp dağlarında sorun yaratmaz.Gaz hidrat nerede kullanılır?
Gaz hidratlar açısından Türkiye Denizleri, Ege Denizi haricinde oldukça yüksek potansiyel sunmaktadır. Öte yandan, başta Karadeniz olmak üzere Doğu Akdeniz ve Marmara Denizi, gaz hidrat oluşumu açısından dünyadaki önemli alanlar arasında yer almaktadır.
Doğalgazın kullanım alanları nelerdir?
Isınma ve sıcak su ve pişirme. Sanayide ise, küçük sanayi atölye ve fırınlarda üretim amaçlı olarak kullanılır. Demir-çelik, çimento, kimya sanayisinde, cam ve kiremit imalatında da yararlanılan doğalgaz, tekstil sektörü için de önemli bir enerji kaynağıdır.
Doğalgaz nerede çıkarılır ve nerede kullanılır?
Sanayide; Fırınlarda üretim, ısıtma amaçlı kullanılır. Demir-çelik, çimento, kimya sanayisinde, cam ve kiremit imalatında gereklidir. Elektrik ihtiyacının önemli bir kısmı doğalgazla çalışan santrallerde üretilir.Doğalgaz ilk nerede kullanıldı?
Dünya’da doğal gaz Tarihsel kaynaklar doğal gazın ilk kez M.Ö. 900’lerde Çin’de kullanıldığını göstermektedir. Taşınması, işlenmesi ve stoklanması kolay olan doğal gaz yaygın kullanımı ise 1790’da İngiltere’de başladı. Boru hattı taşımacılığıyla birlikte 1920 lerde artan doğal gaz kullanımı II.Gaz insana zarar verir mi?
Gaz çoğunlukla; yiyecek veya içecek tüketirken hava yutma veya bu yiyeceklerin sindirimi esnasında oluşur. İçeride biriken gaz, kişiyi rahatsız edeceği veya da sancıya ve karında şişkinliğe yol açabileceği için vücuttan atılması gerekmektedir.