- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 249.129
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gaz devleri nasıl oluşur?
Gezegen büyüdükçe kütlesi büyür ve bu nedenle gezegenin yerçekimi artar. Artan yerçekimi, toz ve kayaların yanında gazları da gezegene çekerek, gezegenin atmosferinin oluşmasını sağlar.Bunun sonucu gaz gezegenler oluşur.Gaz topu nedir?
Gaz devleri, çoğunluğu gazlardan oluşan gezegenlerdir. Güneş’ten en uzak dört gezegen olan Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün genellikle gaz devleri olarak sınıflandırılır. Gaz devleri olarak isimlendirilen gezegenlerin ortalama yoğunluğu Dünya’nınkinin yaklaşık beşte biri kadardır.Hangi gezegenler gaz saldır?
Karasal gezegenler ve gaz devleri. Evimiz Dünya dahil Güneş’e en yakın 4 gezegen (Merkür, Venüs, Dünya ve Mars) karasal gezegenlerdir. Yani onların katı yüzeyleri vardır. Diğer 4 dev gezegen (Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün) ise birer gaz devidir.
Merkür gezegeni gaz yapıda mıdır?
Gezegenler net yüzeyine göre karasal ve gazsal olarak ikiye ayrılmaktadır. Karasal gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars olarak bilinmektedir.
Merkür hangi gazlardan oluşur?
Merkür ayrıca Güneş Sistemi’nde bulunan en büyük doğal uydular Ganymede ve Titan’dan -daha ağır da olsa- da daha küçüktür. Merkür yaklaşık olarak %70 metalik ve %30 silikat maddelerinden oluşur.Jüpiter’in katı bir yüzeyi var mı?
hepimizin malumu olduğu üzere jupiter bir gaz devi. yani gazdan bir gezegen. yani üzerinde koşup zıplayabileceğiniz katı bir yüzeye sahip değil. dolayısıyla gazdan bir gezegene bir astronot ayak basarsa ne olur sorusu uzun zamandır aklımın bir köşesindeydi.Venüs hangi gazlardan oluşur?
Venüs, Güneş’e en yakın gezegen olmamasına rağmen en sıcak gezegendir. Bunun sebebi yoğun sera gazları içeren bir atmosferinin olmasıdır. Bu atmosfer, yoğun olarak karbon monoksit ve sülfürik asite sahip bulutlardan oluşur. Bu gazlar, Güneş’ten gelen sıcaklığı hapseder.
Merkür gezegeni nedir?
Merkür Güneş sistemi içerisindeki en küçük yapılı ve aynı zamanda Güneş’e en yakın olan gezegendir. Yaklaşık 88 tane Dünya gününe eşit olan yörünge süresiyle Güneş sistemindeki diğer gezegenlerden çok daha hızlıdır. Dünya’dan bakılması durumunda, kendi yörüngesinin etrafında 116 gün içinde hareket ettiği görünmektedir.