Gayrimenkul değerleme Uzmanliği sınavına kimler girebilir?
Hangi bölümden olduğunuz farketmiyor. Türkiye’deki sisteme göre 4 yıllık üniversite mezunu olan ve/ya YÖK tarafından kabul edilmiş üniversitelerden mezun olmuş herkes sınava başvurabilir. Başarılı olursa da lisans alabilir.Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?
Üniversitelerin dört yıllık İnşaat Mühendisliği, Şehir Planlama, Mimarlık, İşletme, İktisat gibi ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Lisans eğitiminin ardından Değerleme Uzmanlığı Sınavına girip, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı lisansı alma şartı bulunmaktadır.Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı belgesi nasıl alınır?
SPK Lisansı alınabilmesi için,
- Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansı ve Konut Değerleme Lisansı için en az 2 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması,
- Diğer tüm lisans türleri için ise 4 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması, gerekmektedir.
SPL nasıl kazanılır?
SPL Ders Geçme Sistemi Nasıl? Sınavlarda başarılı sayılmak için sınav konularının her birinden 100 üzerinden en az 50 alınması ve tüm sınav konularından alınan notların aritmetik ortalamasının en az 60 olması gerekmektedir. İlk sınav başvurusunda, ilgili sınav konularının tamamının seçilmesi zorunludur.
SPK gayrimenkul değerleme Uzmanlığı Sınavı 2021 ne zaman?
2021 SPL SINAVI Kağıt Ortamında 04-05 Aralık 2021 Tarihinde Yapılacaktır. Sermaye Piyasası Lisanslama Sınav Başvuruları www.basvuru.spl.com.tr adresinden yapılacaktır. Gayrimenkul Değerleme Lisans Sınavları Tüm Dersler den İstanbul’da Elektronik Sınav olarak da yapılmaktadır..SPK gayrimenkul değerleme Uzmanlığı ne işe yarar?
Gayrimenkul değerleme uzmanları her türlü gayrimenkulün (bina, konut, arsa, arazi, iş yeri vb.) değerini tespit etme ve raporlama yetkinliğine sahip kişilerdir. Gayrimenkul yatırımı, emlak satışı, konut kredisi ve ipotekli konut işlemleri için değerleme yapma lisansına sahiptirler.Gayrimenkul değerleme uzmanları ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul değerleme Uzmanlığı Sınavı Ne Zaman?
Eksperlik belgesi nasıl alınır?
İlk yapmanız gereken şey www.tse.org.tr adresinden başvuru formunu indirmek. Burada Yer alan başvuru formunu elinizde bulunan cihazlarla ve seri numaraları ile gerekli alanların doldurulması gerekmektedir.SPK Sınavı 2021 ne zaman?
2021 yılı içerisinde kâğıt ortamda yapılacak lisanslama sınavlarının üçüncüsü, Covid-19 salgınına karşı koruyucu önlemler alınarak 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenecektir. Sınav başvuruları 18 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında SPL Başvuru Sistemi’nden (basvuru.spl.com.tr) yapılabilecektir.SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı 2020 ne zaman?
2020 yılı içerisinde kâğıt ortamda yapılacak lisanslama sınavlarının ilki, Covid-19 (Koronavirüs) salgınına karşı koruyucu önlemler alınarak 11-12 Temmuz 2020 tarihlerinde düzenlenecek olup sınav başvuruları 27 Mayıs-10 Haziran 2020 tarihleri arasında SPL Başvuru Sistemi’nden (basvuru.spl.com.tr) yapılabilecektir.