AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gayri sihhi muessese ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gayri sıhhi müessese ne demek?​

Gayrisıhhi İşyerleri Nerelerdir? Faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müessese demektir.

İş yeri açma ruhsatı ne kadar 2020?​

2020 Yılı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Sıhhi ve Gayri Sıhhi Müesseseler Ücret Tarifesi
Yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenleme görevleri öncelikle ilgili idarelere (Belediye yada özel idare) aittir.
Kebapçı ruhsatı nasıl alınır?
İşyeri Açma Ruhsatı
- Başvuru / Beyan Formu.
- Tapu Fotokopisi veya Kira Sözleşmesi.
- Yapı Kullanma İzni.
- Vergi Levhası Fotokopisi.
- Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tastiknamesi)
- Şirket ise (Ticaret Sicil Tastiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi)
- İmza Sirküleri (Şirket ise)
Sıhhi iş yeri ne demek?
SIHHİ MÜESSESE NEDİR? Sıhhi müessese; gürültü, koku, zararlı atık ve benzeri etkileri ile çevresinde bulunanlara fiziksel, ruhsal ve sosyal yönlerden zarar vermeyen işyerleridir. Bu bakımdan, bu tür işletmelerin açılması, insanlardan ve insanların yaşadıkları yerlerden uzak olması şartına bağlı bulunmaz.

2 sınıf gayri sıhhi müessese nedir?​

İkinci sınıf gayrı sıhhi müesseseler: Meskenlerden mutlaka uzaklaştırılması gerekmemekle beraber izin verilmeden önce civarında ikamet edenlerin sıhhat ve istirahatleri üzerine gerek tesisatları ve gerekse vaziyetleri itibarıyla bir zarar vermeyeceğine kanaat oluşması için inceleme yapılması gereken işyerleridir.

Ruhsat ücreti ne kadar?​

Ruhsat yenileme işlemleri noterler aracılığıyla yapılır. Araç ruhsatı çıkarma ve yenileme ücreti 2022 yılında; Motorlu araç tescil belgesi ücreti: 250 TL. Araç alım satım ücreti için toplam ödenmesi gereken ücret: 457 TL.
açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır. İşyeri ruhsatları yetkili idarelerin en üst amiri veya görevlendireceği yetkili tarafından bu Yönetmelikte öngörülen sürede imzalanır; ruhsat için ayrıca, meclis veya encümen tarafından bir karar alınmaz.
Işyeri açma ruhsatı kimler alır?
Bakkal, market, kasap, tavukçu, balıkçı, lokantalar, kafeteryalar, çay ocağı, pastaneler, ekmek pasta börek yufka , pizza satış yerleri, büfe, şarküteri, kuruyemişçi, kantin, manav, besin pazarı, paket gıda servisleri, dondurma , tatlı helva reçel satış yerleri, muhallebici, dönerci, kebapçı, çorba salonu berberler.
Işyeri açma izin belgesi nereden alınır?
İş yeri açma ve çalışma ruhsatını almak için iş yeri adresinin bağlı olduğu vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekiyor. Bu başvuru neticesinde talep edilen belgeler kurumdan kuruma farklılık gösterebilir.

Hangi işyerleri ruhsat almak zorunda?​

Sıhhi çalışma ruhsatı nedir?​

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı, konuda yetkilendirilmiş idari birimler tarafından, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında bulunan işyerlerinin açılarak, çalışma yapması için verilen izindir.
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinin 5. maddesinin (g) bendinde, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilirken itfaiye görüşü alınması gereken yerler belirtilmiştir. “Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri; patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddelerin üretildiği, satıldığı ve depolandığı işyerleri; otuz …
 
Geri
Üst