ğavs hazretleri buyurdu

SoruCevap

Yeni Üye
Gavsı Sani HzSon Nefeste İmanla Ölme Hakkındaki Sözleri

Biz Ümmeti Muhammedin imanını kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz İnsana enlazım olan şey imandırEn mühhim olan husus imandırVe insanın en mühim meseleside sekeratta imanla gidebilmesidirİnsan imanla gittikten sonradan ahirette işi kolaydırÇünkü cenabı hakkın yüz merhameti vardır

Dünyaya bir rahmetini,ahirete doksan dokuzunu saklamışBu dünyadaki rahmetini bütün kullarına varmiş mümin fasık kafir hatta onu red edenede ,ama doksan dokuz rahmetini mümin kullarına saklamıştırİnsan mümin olarak imanla göçerse orada işi kolaydırTakva İmanı korur ameli salihde onu kuvvetlendirirSekerat zordurÖlüm hatıra tülbent nasıl dikenler üzerinden içerlemek istendiğinde nasıl ona gerer ona onu defome eder tıpkı öylede ruh vicuttan çıkarken insan ızdırap eder acı çeker bıkkınlık duyarBuda yetmiyormış gibi iblis son nefeste ona insana musallat olurEn sevdiğinin kılığında gelirVefat etmiş olanlardan ,insan telkinde bulunurDerki bak seni nasıl sevdiğimi biliyorsun Ben senden önce gittim orada gördümOrda geçerli din yahudilik dinidirGel sen o dine geç perişan olma Onu kandırmaya çalışır İkna edemezse hristiyanlığı önerge ederEğer yinede kandıramassa elinde bir kadeh su sekerattaki o acı çeken insana onu gösterirO lisanı haliyle ondan bana su ver diye talep ettiğinde veririm fakat başınla bana bir secde et diye onu imansız götüemeye çalışırNeuzibillah içte bu sıkıntı ve şeytanın musallat olduğu esnada insan kalbinde iman hakikatleri ile ilgili bir nebze şüpheye düşse ,tereddüte düşse ,inkara düşse bu hal üzere ölürse imansız giderBütün hayatı boşuna gider

Bu tasavvuf,bu sadatı kiramın en büyük faydası son nefestedirSadatı kiram,onların ervahı Cenabı hakkın izniyle sekeratı mevtanın başına gelirOmekanı iblis terkeder kaçar ve insan iman üzere ölür Cenabı hakkın huzuruna varır

'' Kim o sadatın elini tutarsa ,sekiz şartı yaparsa ilahi noterde bunlara vekalet vermiş oluyorİlahi noterde o sadata vekaletname veriyorSon nefeste ölürken imanla ölme vekaletnamesi ,şeytana aleyhinde destek vekaletnamasi,kabirde sual melekleri gelince takviye vekaletnamesi,mahşerde şefaat vekaletnemesi,sırattan geçerken destek vekaletnamesiO vekaletnameyle ozaat kazanç iblis kaçar,melekler neden geldin dediğnde de Allah(cc)onun vekaleti var ,ben kabul ettim ona karışmayın derO şakilde lüzum son nefeste,lüzum kabirde,lüzum mahşerde,gerek sıratta o vekalet nameyle gelirlerÜmmeti muhammede destek ederlerŞart değil ama bukadarda faydası var nedersiniz buyurmuşlar

BUNLAR BİR SÜRÜDÜRBU SÜRÜNÜN SAHİBİ PEYGAMBARİMİZDİRBİZDE ACİZANE BU SÜRÜNÜN ÇOBANIYIZBİZDE HİÇBİRİNİN ZARAR OLMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZYORULURSAK SIRTIMIZDA TAŞIRIZ,O HASTA OLURSA ILAÇ VERİRİZ İYİLEŞTİRİRZİLLA ÖLECEKSE MUNDAR GİTMESİN DİYE KESERİZÇOK ŞÜKÜR BU POSTA OTURDUĞUMUZDAB BERİ KURDA KAPTIRMADIKİMANSIZ GÖNDERMEDİK''(GAVSI SANİ KSA)

*

Geri