AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

GATA ne anlama gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

GATA ne anlama gelir?​

GATA açılımı: GATA açılımı Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ydi. Sonra adı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildi.

GATA mezunları ne iş yapar?​

Gülhane’den mezun olan öğrenciler askeri tabip olarak kabul edilmelerine karşın mezuniyet sonrası GATA’da 1 yıl askeri tabiplik eğitimi alıp sonra göreve başlamaktaydılar. Ayrıca MSB ihtiyaca binaen sivil tıp fakültesi mezunlarından askeri tabip alımlarına devam etmiştir.

GATA ne zaman kuruldu?​

GATA ne zaman kuruldu?
1891Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi/Kuruluş tarihi

GATA Tıp Fakültesi ne olacak?​

GATA Tıp Fakültesi ne olacak?
2016 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olan GATA, 31 Temmuz 2016 tarihinde çıkarılan kanun hükmünde kararname sonrası sağlık birimleri Sağlık Bakanlığına, yükseköğretim birimleri ise Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredildi.

GATA ne kısaltması?​

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde hemşirelikte lisans eğitimi; 1985 yılında, 2955 sayılı GATA Kanunu, 27 Kasım 1985 gün ve 18941 sayılı Resmi Gazetedeki Bakanlar Kurulu Kararı ile yayınlanan yönetmelik çerçevesinde GATA Hemşirelik Yüksek Okulunun açılmasıyla başlamıştır.

GATA açılacak mı?​

Gülhane Askeri Tıp Akademisine bağlı yükseköğretim birimleri; bütün hak ve yükümlülükleri, alacak ve borçları, sözleşme ve taahhütleri, taşınırları ve taşıtlarıyla birlikte Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredildi.

GATA hastanesini kim yaptı?​

GATA hastanesini kim yaptı?
Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GEAH) veya eski adıyla Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA), II. Abdülhamit tarafından 1898 yılında İstanbul’da Gülhane Seririyat Hastanesi olarak kurulmuş olup günümüzde Etlik, Keçiören’de Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak devam etmektedir.

GATA kaç dönüm?​

GATA kaç dönüm?
Gülhane Askeri Tıp Akademisi için ayrılan alan 260.000 m2’dir. Hastane binaları bu alanda 30.000 m2’lik bir yer kaplamaktadır. Akademide 224 hasta yatak odası mevcuttur. Top- lam oda sayısı ise 1423’tür.

Gülhane Tıp Fakültesi ne zaman açıldı?​

GATA hala var mı?​

Resmi Gazete’deki KHK kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi. Resmi Gazete’deki KHK kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi.

GATA açılımı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ni ifade eder. Daha sonra adı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildi. 1891 yılında kurulan GATA, askeri tabip yetiştiren bir kurum olarak hizmet vermiştir. GATA mezunları, askeri tabip olarak kabul edilmelerine rağmen mezuniyet sonrası 1 yıl askeri tabiplik eğitimi almış ve göreve başlamışlardır. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, ihtiyaç doğrultusunda sivil tıp fakültesi mezunlarından da askeri tabipler alımı yapmıştır.

2016 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olan GATA, 31 Temmuz 2016 tarihinde çıkarılan bir kanun hükmünde kararname ile sağlık birimleri Sağlık Bakanlığı'na, yükseköğretim birimleri ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredilmiştir. Gülhane Askeri Tıp Akademisi, II. Abdülhamit tarafından 1898 yılında İstanbul'da Gülhane Seririyat Hastanesi olarak kurulmuştur.

GATA'nın yer aldığı alan 260.000 m2'dir ve hastane binaları bu alanda 30.000 m2'lik bir alanı kaplamaktadır. Akademide 224 hasta yatak odası bulunmaktadır. Gülhane Tıp Fakültesi, GATA'nın bir parçası olarak faaliyet göstermiştir ancak GATA günümüzde Sağlık Bakanlığı'na devredilmiştir.

Sonuç olarak, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) ve asker hastanelerinin artık Sağlık Bakanlığı'na devredildiği belirtilmiştir.

Geri