Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gastrit kac yasinda olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gastrit kaç yaşında olur?​

Bazı bölgelerde bu yaş sınırı 10 yaşın altına inebilmekte ve yaş ilerledikçe bu enfeksiyonun görülme sıklığı artmaktadır. Ülkemizde yapılan çalışmalarda, 10 yaş altındaki çocukların G,3’ünde HP tespit edilmiştir.

Çocuklarda gastrit belirtileri nelerdir?​

Çocuklarda mide rahatsızlıklarını araştırırken endoskopi kullanılabiliyor. Pek çok aile çocukta bu yöntemin uygulandığını bilmiyor. Ancak merkezimizde çocuklara çok rahat koşullar altında endoskopi yapılıyor ve mide şikayetinin kesin tanısı koyuluyor ve eğer şüpheli bir durum varsa mideden biyopside alınıyor.

Gastrit den nasıl kurtulurum?​

Gastrit den nasıl kurtulurum?
Gastrit tedavisinde mide asidini baskılayıcı antiasitler, proton pompa inhibitörleri, H2 reseptör blokerleri gibi ilaçlar kullanılır. Helicobacter pylori ve diğer bakterilerden kaynaklanan durumlarda antibiyotik tedavisi başlanır. Kronik otoimmün gastrit sıklıkla B12 vitamini eksikliği ile birlikte görülür.

En iyi gastrit ilacı hangisi?​

GASTRİT TEDAVİSİ Antibiyotiklere ek olarak, gastrit tedavisinde birkaç başka ilaç türü kullanılır. Omeprazol, lansoprazol, rabeprazol ve pantoprazol içeren ilaçlar bu ilaçlardandır. Ayrıca mide asidini nötralize eden antasitler de tedavi için kullanılan ilaçlar arasındadır.

Gastrit nasıl belli olur?​

Gastrit belirtileri ve semptomları arasında öncelikle üst karın bölgesinde kazınma, yanma hissi veya ağrı bulunur. Bu rahatsızlıklar yemek yenilmesi sonucunda hafifleyebilir ya da artabilir. Aynı zamanda mide bulantısı, kusma ve yemek yedikten sonra karın bölgesinde dolgunluk hissi de gastrit belirtileri arasındadır.

Gastrit ağrısı nerelere vurur?​

Gastrit ağrısı nerelere vurur?
Akut gastrit, midede ve sırtta şiddetli ağrı, bulantı, kusma ve iştahsızlık ile karakterizedir. Kronik gastrit ise genellikle herhangi bir belirti vermez ya da sadece üst karında rahatsızlık hissi, hazımsızlık, şişkinlik ve öğünlerden sonra dolgunluk hissi gibi hafif belirtiler gösterir.

Gastrit ömür boyu sürer mi?​

Dolayısıyla akut gastrit şikayeti yaşayan kişilerde gastrit tedavi ile birlikte geçer. Fakat kronik gastrit şikayeti olan kişilerde gastrit hastalığı geçmez. Bu kişiler ömür boyunca gastrit hastalığı ile birlikte yaşayacağından dolayı yediklerine ve içtiklerine maksimum derecede dikkat etmesi gerekiyor.

Maden suyu gastrite iyi gelir mi?​

Ana öğünlerin üzerine içilen maden suyu da gastrit kaynaklı rahatsızlıkları yarı yarıya gidermektedir. Bu kapsamda, gastriti olan kişilere yemekten 10 ya da 15 dakika sonra maden suyu içmesi tavsiye edilmektedir. Maden suyunun mideyi büyük bir ölçüde rahatlattığı kabul edilmektedir.

Midede gastrit belirtileri nelerdir?​

Midede gastrit belirtileri nelerdir?
Gastrit sıklıkla karın ağrısı, mide bulantısı ve midede ekşime gibi belirtilerle kendini gösterir….Akut gastrit belirtileri
- Sırt ağrısı
- Bulantı, kusma.
- İştahsızlık.
- Devamlı geğirme.
- Karında doluluk hissi.
- Şişkinli.
- Kanlı ya da kahve telvesi şekilde kusma.
- Dışkıda kan ya da siyah dışkı

Reflü nerelere ağrı yapar?​

Reflü ağrısı, göğsün orta bölümünde bazı hallerde ise karın kaslarının üst kesiminde ve yemek borusunun boyuna yakın bölgelerinde hissedilmektedir. Hatta bu ağrılar, sırta kadar vurabilmektedir. Reflü, mide ağrısının yanı sıra mide ekşimesi gibi şikayetlere de neden olmaktadır.
 
Gastrit genellikle her yaştan insanı etkileyebilen bir mide rahatsızlığıdır. Ancak belirtildiği gibi bazı durumlarda gastrit 10 yaş altı çocuklarda da görülebilir. Ülkemizde yapılan çalışmalarda 10 yaş altındaki çocukların %3'ünde Helicobacter pylori tespit edilmiştir.

Çocuklarda gastrit belirtileri genellikle üst karın bölgesinde kazınma, yanma hissi veya ağrı, mide bulantısı, kusma ve yemek yedikten sonra karın bölgesinde dolgunluk hissi gibi belirtiler olabilir. Teşhis için endoskopi gibi yöntemler kullanılabilir ve tedavi süreci buna göre şekillenir.

Gastrit tedavisinde genellikle mide asidini baskılayıcı antiasitler, proton pompa inhibitörleri, H2 reseptör blokerleri ve antibiyotikler gibi ilaçlar kullanılır. Ayrıca, hastalığın altında yatan sebep bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa antibiyotik tedavisi de uygulanabilir.

En iyi gastrit ilacı olarak Omeprazol, Lansoprazol, Rabeprazol, Pantoprazol gibi proton pompa inhibitörleri; Antasitler de mide asidini nötralize ederek rahatlama sağlayabilir.

Gastrit belirtileri genellikle karın bölgesinde hissedilir. Üst karın bölgesinde kazınma, yanma hissi veya ağrı, mide bulantısı, kusma, yemek yedikten sonra karın bölgesinde dolgunluk hissi gibi belirtiler görülebilir.

Gastrit hastalığı akut veya kronik olabilir. Akut gastrit genellikle tedavi edilerek geçerken, kronik gastrit yaşam boyu devam edebilir. Kronik gastrit hastalığında, sağlık uzmanları tarafından belirli bir diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri önerilebilir.

Maden suyu, bazı gastrit belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Ana öğünlerden sonra içilen maden suyu, gastrit kaynaklı rahatsızlıkları azaltabilir. Bununla birlikte, her bireyin durumu farklı olduğundan, maden suyu tüketmeden önce sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Reflü ağrısı genellikle göğsün orta bölümünde hissedilir, bazen karın kaslarının üst kesiminde de olabilir. Ağrılar bazen sırta kadar vurabilir ve mide ekşimesi gibi ek belirtiler de görülebilir. Reflü, mide ve yemek borusundaki asit içeriğinin yemek borusuna geri kaçması sonucu oluşan bir durumdur.
 
Geri
Üst