AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gastrik Bypass zararli mi?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gastrik Bypass zararlı mı?​

En ciddi risk mide ile ince bağırsak arasındaki bağlantıda oluşabilecek kaçak (sızıntı) ve bunun sonucunda oluşabilecek ikinci bir ameliyattır. İlave bir takım cerrahi riskler obeziteye bağlı olarak artmaktadır. Ayaklarda ve akciğerde kan pıhtısı oluşumu (emboli) ve kardiyak problemler görülebilir.

Gastrik bypass ameliyatından sonra kilo alınır mı?​

Gastric Bypass ameliyatlarından sonra kilo verme yaklaşık 1,5-2 sene kadar devam etmektedir. Bazı durumlarda hastalar fazla kilolarını bu süreç tamamlamadan verebilmekte ve kilo vermeleri daha erken dönemlerde durabilmektedir.

1 aylık tüp mideli ne yer?​

1 aylık tüp mideli ne yer?
Operasyondan sonra ilk 1 ay kişi günlük olarak yaklaşık 2,5 litre sıvı almalıdır. Alınacak olan 2,5 litrelik sıvının yaklaşık olarak 1,5 litresi su olmalıdır. Geriye kalan 1 litrelik sıvı ihtiyacı ayran, et veya tavuk suyu ile sağlanmalıdır. Günlük alınacak besin miktarı yaklaşık olarak 750 ml civarında olmalıdır.

Tüp mide 4 ay kaç kilo verilir?​

Tüp mide 4 ay kaç kilo verilir?
Bu ameliyat, en faydalı yöntemlerden bir tanesidir. Kapalı teknik gerçekleştirilen bu ameliyatı sonunda kilonuzun %75’ini verebilirsiniz. 100 kilo olan birisi, tüp mide ameliyatı olduktan sonra 40 kilo verebilmektedir.

Ameliyatla kilo alınır mı?​

Tüp mide ameliyatı, obeziteyle mücadele konusunda hastalara ışık tutan bir cerrahi yöntemdir. Uzmanlarca gerçekleştirilen bu ameliyatta başarı oranı hastalara göre değişkenlik göstermektedir. Ancak kayıtlara geçen “ameliyat sonrası kilo alma vakaları” da bulunmaktadır.

Gastrik Bypass ameliyatı ne kadar sürer?​

Gastrik bypass mide küçültme ameliyatı prosedürü dahilinde hem mide hem de bağırsakların yeniden şekillendirilmesi gerekir. Gastrik bypass ameliyatı süresi ortalama 1 buçuk ila 2 saat arasında değişiklik gösterir.

Mide küçültmeden sonra kilo alınır mı?​

Mide küçültmeden sonra kilo alınır mı?
Mide küçültme ameliyatı sırasında mide olması gereken standarttan daha geniş olarak bırakılırsa ameliyat sonrası her ne kadar kilo verimi olsa da istenilen noktaya ulaşılamaz ve sonucunda yeniden kilo alımı başlar.

Mide ameliyatı olmak için en az kaç kilo olmak gerekir?​

Mide ameliyatı olmak için en az kaç kilo olmak gerekir?
Vücut kitle indeksi 40 kg/m²’nin üzerinde (morbid obez yani ileri derecede obez) olanlar. VKİ’si 35-40 arası olup aşırı şişmanlığa bağlı tip 2 şeker hastalığı, hipertansiyon, uyku apnesi gibi sorunları olanlar da morbid obez olarak kabul ediliyor ve mide küçültme ameliyatı olmaları gerekebiliyor.
80 kilo olan biri mide ameliyatı olur mu?​
Kişinin boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının istenilen düzeyden çok daha fazla artmış olmasına obezite denir. 80 kilo ile tüp mide ameliyatı obeziteye karşı bir çözüm olabilmektedir.
Gastrit ameliyatı var mı?​
Gastrit rahatsızlığı olan hastalar tedavi sonrası her tür mide küçültme operasyonu olabilir. Reflü de ise durum farklı çünkü bazı tip mide küçültme operasyonlarının reflüyü daha da tetiklediği görülmüştür. Bunların başında tüp mide operasyonu yer almaktadır.

Gastrik Bypass ameliyatından sonra kilo alınır mı?​

Gastrik Bypass ameliyatından sonra kilo alınır mı?

Gastrik Bypass ameliyatı kimlere yapılır?​

Gastrik Bypass ameliyatı kimlere yapılır?
GASTRİK BYPASS AMELİYATI KİMLERE UYGULANABİLİR 18-65 yaş arası, vücut kitle indeksi 35 ve üzeri olan, ameliyata girmesine engel olacak herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan herkese tüp mide ve gastrik bypass ameliyatları yapılabilir.

Gastrit mide ameliyatı nedir?​

Bu ameliyatta hem diğer obezite cerrahisi ameliyatlarında olduğu gibi mide hacminin küçültülmesi hem de bağırsakların bir bölümünün devre dışı bırakılarak, tüketilen yiyeceklerin bir kısmının emilmeden atılması hedeflenir. Böylece hastalar hem daha az gıdayla doyar, hem de aldıkları gıdanın bir kısmı emilir.

Mini Gastrik Bypass kimlere uygulanır?​

Kimlere uygulanır: Bu operasyon türü özellikle tip 2 diabet ve/veya hipertansiyon hastası olan BMI>35 olan bireylerde uygulanabilmektedir.

Mide küçültme ameliyatı kimler olamaz?​

Mide küçültme ameliyatı kimler olamaz?
Vücut kitle indeksi 30-35 arasında olan kişilerde yeni nesil tip 2 diyabet ve metabolizma bozukluğu olması durumunda doktor, ameliyat kararı verebilir. Bu şartları taşımayan kişilere obezite ameliyatı uygulanmaz.

Gastrik Bypass ameliyatı neden yapılır?​

Gastrik Bypass ameliyatı neden yapılır?
Gastrik Bypass ameliyatı Morbid Obezitenin cerrahi tedavisinde 20 yılı aşkın süreden beri uygulanan cerrahi prosedürdür. Özellikle karbonhidratlı ve yağlı gıdaların “BARSAKLARDAN EMİLİMİNİN-kana karışması- AZALTILMASI” için uygulanan bir ameliyattır.
 
Gastrik Bypass ameliyatı, obeziteyle mücadelede önemli bir cerrahi seçenektir. Ameliyattan sonra bazı risklerin olduğunu belirtmek gerekir. Yapılan açıklamalara göre, en ciddi risklerden biri mide ile ince bağırsak arasındaki bağlantıda kaçak oluşması ve bu durumun ikinci bir ameliyat gerektirmesidir. Ayrıca, ameliyata bağlı olarak ayaklarda ve akciğerde kan pıhtısı oluşumu ve kardiyak problemler gibi riskler de vardır.

Gastrik Bypass ameliyatından sonra kilo verme süreci genellikle 1.5-2 yıl devam eder. Ancak her hasta farklı tepkiler gösterebilir, bazı durumlarda kilo kaybı erken dönemlerde durabilir. Tüp mide ameliyatından sonra ise yaklaşık 4 ay içinde hasta %75'e kadar kilo verebilir, örneğin 100 kilo olan birisi 40 kilo verebilir.

Ameliyat sonrası beslenme önemlidir. Örneğin, 1 aylık tüp mide ameliyatı sonrasında hasta günlük yaklaşık 2,5 litre sıvı almalıdır, bunun 1,5 litresi su olmalı ve geriye kalan sıvı ihtiyacı ayran, et veya tavuk suyu gibi besinlerle karşılanmalıdır. Günlük alınması gereken besin miktarı yaklaşık 750 ml şeklindedir.

Mide küçültme ameliyatlarının amacı obezite ile mücadele etmektir. Ancak, her cerrahi müdahalede olduğu gibi bu ameliyatların da riskleri ve sonuçları olabilir. Ameliyat sonrası kilo alma durumları da nadir de olsa kayıtlara geçebilmektedir.

Hangi ameliyatın ne amaçla yapıldığı da önemlidir. Örneğin, Gastrik Bypass ameliyatı, morbid obezitenin cerrahi tedavisinde uygulanmaktadır ve karbonhidratlı ve yağlı gıdaların barsaklardan emiliminin azaltılması amaçlanmaktadır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, her cerrahi işlemde olduğu gibi mide ameliyatlarında da uygun hasta seçiminin ve düzenli takibin önemli olmasıdır.
 
Geri
Üst