AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Garsonluk ne yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Garsonluk ne yapar?​

Salonda yemek servisi öncesi ve sonrası gerekli düzenlemeleri yapar. Çalıştığı mekanı, servise hazır hale getirir. Sorumlu olduğu masaların hesap ödeme süreci ile ilgilenir. Yemek ya da içecek menüsünü müşteriye vererek, menüyle ilgili müşterilerin yemek ve içecek tercihini en doğru şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Salon Şefi ne demek?​

Salon Şefinin Görevleri Nedir? Salon şefi servis ağının sorunsuz yürümesini sağlar ve çıkan sorunlarla bizzat ilgilenerek çözüm ve müşteri memnuniyeti sağlamakla yükümlüdür. Salon şefi müşteri ile en önde bire bir muhatap olmalı ve bir sorun ya da şikayet anında hızlı çözüm üretebilmelidir.
Garsonluk eğitimi var mı?
Garson olmak için özel olarak bir eğitim almaya gerek yoktur. Ancak iyi bir garson olmak ve iyi işletmelerde görev yapmak için üniversitede İkram Hizmetleri Bölümü veya Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği gibi alanlarda Bölümü okumak önemlidir.
Salon şefi görevleri nelerdir?
Restoran Müdürü; restoranın iyi ve doğru bir strateji ile iş yapmasını sağlayan, mekânın itibarını ve ahlaki değerlerini koruyan, kalite standartları doğrultusunda kârlı ve verimli işleyişi yöneten kişidir. Personeli yönetir ve stratejik planlamalar yapar.

Salon şefi ne yapar?​

Müşteriye en düşük maliyetle, en iyi ve kaliteli servisin sunulabilmesi için satın alma, teslim alma, hazırlama ve servis aşamalarında tüm aktiviteleri denetlemek ve yönetmek. Yiyecek-içecek bütçesini hazırlamak. Haftalık, aylık iş durumunu gözden geçirmek. Çalışan personelin eğitimden geçirilmesini sağlamak.

Garsonluk belgesi kaç günde alınır?​

Servis Elemanı (Garson) Eğitimi Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2008 yılında oluşturulan eğitim programı 2184 saat olarak planlanmıştır. 2184 saatlik eğitim yaklaşık olarak 22 ay sürmektedir.
Garsonluk sertifikası nasıl alınır?
Garsonluk Sertifikası
- Garsonluk sertifikası; garsonluk eğitimlerinden sonra verilen öğrenim belgesidir.
- Garsonluk sertifikasına sahip olabilmek için yapılması gereken tek şey nitelikli bir garsonluk eğitim programından faydalanmaktır.

Geri