Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Garnitürlü Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı efsane baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış havuç, mısır ve bezelye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1 küp şeker
3-4 damla limon suyu
Sıcak su

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı

Pirinçlerimizi yarım saat evvelce tuzlu sıcağa yakın ılık suda bekletelim.
Yarım saat sonra çokça suda nişastaları gidene kadar yıkayalım ve süzelim.
Pilav tenceremize sıvı yağımızı koyup pirinçimizi ekleyelim ve 5 dakika karıştırarak kavuralım.
3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim ve tuz şeker, limon suyunuda ek edelim.
Bu kademede garnitürleride döküp tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateşte pişmeye bırakalım.
Pilavımız piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağımızı koyalım.
Tencerenin kapağını kapatıp pilavımızı 15-20 dakika demlemeye bırakalım. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst