- Konu Yazar
- #1
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı efsane baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış havuç, mısır ve bezelye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1 küp şeker
3-4 damla limon suyu
Sıcak su
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinçlerimizi yarım saat evvelce tuzlu sıcağa yakın ılık suda bekletelim.
Yarım saat sonra çokça suda nişastaları gidene kadar yıkayalım ve süzelim.
Pilav tenceremize sıvı yağımızı koyup pirinçimizi ekleyelim ve 5 dakika karıştırarak kavuralım.
3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim ve tuz şeker, limon suyunuda ek edelim.
Bu kademede garnitürleride döküp tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateşte pişmeye bırakalım.
Pilavımız piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağımızı koyalım.
Tencerenin kapağını kapatıp pilavımızı 15-20 dakika demlemeye bırakalım. Afiyet olsun.
2 su bardağı efsane baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış havuç, mısır ve bezelye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1 küp şeker
3-4 damla limon suyu
Sıcak su
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinçlerimizi yarım saat evvelce tuzlu sıcağa yakın ılık suda bekletelim.
Yarım saat sonra çokça suda nişastaları gidene kadar yıkayalım ve süzelim.
Pilav tenceremize sıvı yağımızı koyup pirinçimizi ekleyelim ve 5 dakika karıştırarak kavuralım.
3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim ve tuz şeker, limon suyunuda ek edelim.
Bu kademede garnitürleride döküp tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateşte pişmeye bırakalım.
Pilavımız piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağımızı koyalım.
Tencerenin kapağını kapatıp pilavımızı 15-20 dakika demlemeye bırakalım. Afiyet olsun.