Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Garnitur ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.237
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Garnitür ne işe yarar?​

Et, balık gibi ana yemeklerin yanına süs olsun diye ya da onları tamamlamak için konulan haşlanmış sebze, patates, piyaz, taze soğan vb. gibi yiyecekler. Herhangi bir ana yemeği ona uygun nitelikte tamamlayan yan yemek.

Garnitür nedir içinde ne var?​

Bezelye, havuç ve patatesten oluşan garnitür özellikle et yemeklerine lezzet katar. Suyunu süzdükten sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Kapalı olarak son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur. Güneş ışığına maruz bırakmadan serin ve kuru bir yerde saklamaya özen gösteriniz.
Garnitür ile neler yapabilirim?
Garnitür | Yemek Tarifleri

Garnitür kaç dakikada pişer?​

Öncelikle ketilimıza su doldurup kaynatalım. ardından ayıklanmış bezelyeleri sudan geçirip uygun büyükçe bir tencereye alalım ocağımızı yakalım. Bezelyelerin üzerine 1 yemek kaşığı tuz ilave edelim. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesiyle 5 dakika kaynatalım.

Hazır garnitür konservesi nasıl pişirilir?​

Son olarak 1 adet konserve garnitür, 3 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi de ekleyin. 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20-25 dk kadar pişirin. Pişen garnitürlü et yemeğini ocaktan alın.
Garnitür Ne ile Yenir?
Hazır satılan konservesi ya da mevsiminde saklanan konserveleriyle garnitür, yemeklerde ve salatalarda kullanılmaya çok uygun bir yiyecektir. Mayoneze, yoğurda, kıymaya, tavuğa ve birçok sosa yakışan tadıyla onlarca yemek ve aperitif tarifinde yerini alır.
Garnitürlü Pilav Yanına Ne Gider?
Bezelye Yemeği (Garnitürlü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yemeklik doğranır.
- Tencerede pembeleşene kadar pişirilir.
- Üzerine salçalar eklenip kavrulur.
- Suyu süzülen garnitür tencereye alınıp karıştırılır.
- Üzerine sıcak su dökülüp. 10 dakika pişirilir. Afiyet olsun.☺
Konserve garnitür açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?
Konserve açıldıktan sonra dolapta en fazla 3-4 gün muhafaza edilebilir. Açılmamış bir konservenin ise 6 ay kadar saklama süresi var” diye konuştu.

Konserve bezelye ile yemek nasıl yapılır?​

Patates ve havuç tencereye alınarak karıştırılır, tuz eklenir ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Konserve bezelye yıkanır, süzgeçte suyu süzüldükten sonra pişmeye yakın olan patates ve havucun yanına tencereye alınır. 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Konserve bezelye ne zaman bozulur?​

Bezelye nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 1 gün, buzdolabında 1 hafta, dondurucuda 8-12 ay boyunca.
Garnitür nasıl?
Havuç ve patateslerin kabuklarını soyun ve bezelye büyüklüğünde küp küp doğrayın. Ardından havuç, patates ve bezelyeyi dirilikleri gidene kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuması için bir kenara alın. Turşuları ve közlenmiş biberi de sebzeleri de küçük küp şeklinde doğrayın.

Garnitür ile ne yapılabilir?​

Garnitür | Yemek Tarifleri
- Günün Ramazan Menüsü
- Zeytinyağlı Enginar.
- Kırmızı Pancar Salatası
- Patates Röşti.
- Bahar Pilavı
- Havuçlu Bezelyeli Pilav.
- Tavuklu Taze Fasulye Salatası
- Garnitürlü Tavuk Salatası

Kavanoz garnitür nasıl pişirilir?​

Konserve garnitür kaç dakikada pişer?
Ardından haşlanmış kuşbaşı etleri ekleyin. 2-3 kere karıştırın. Son olarak 1 adet konserve garnitür, 3 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi de ekleyin. 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20-25 dk kadar pişirin.
Garnitür ile kısa sürede yaptığınız yemeğinizin içerisine tavuk ekleyebilir, tavuklu garnitür yemeği yapabilirsiniz.
Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip, 1 dk kadar daha kavurun. Ardından haşlanmış kuşbaşı etleri ekleyin. 2-3 kere karıştırın. Son olarak 1 adet konserve garnitür, 3 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi de ekleyin. 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20-25 dk kadar pişirin.
 
Geri
Üst